Sarıyer Belediyesi, ‘Evde Sağlık Hizmeti’ kapsamında 2019 yılı içerisinde evden çıkamayacak olan bin hastaya ulaşarak, tedavi uyguladı.

Sarıyer Belediyesi, evde sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hastalara ulaşarak tedavilerine yardımcı oluyor. Randevulu sistem ile hafta içi çalışan sağlık personeli, günde ortalama 10 vatandaşı evinde tedavi ediyor.

Her aşama titizlikle yürütülüyor

Hastaların genel muayenelerini yapan ekipler; sonda değişimi, pansuman, yatak yarası tedavisi, operasyon sonrası yara bakımı gibi işlemler yapıyor. Gerekli görülmesi halinde hastalar uzman doktorlara yönlendiriyor. 2015 yılından bugüne kadar 4 bin hastaya ulaşan ekipler, hastaların iyileşme sürecinde her aşamayı titizlikle yürütüyor.

“Tedaviyi ayağımıza getiriyorlar”

Hizmetten faydalanan hastalardan biri olan ve geçirdiği trafik kazası nedeniyle zor günler yaşayan Erdal Cengiz, Sarıyer Belediyesi personeline teşekkür ederek, “Belediye başkanımız sağ olsun böyle bir hizmet çıkarmış. Arkadaşlarımız tedaviyi ayağımıza getiriyor. Diğer türlü her gün hastaneye gitmek benim için zulüm olurdu. Hizmetten çok memnunum. Arkadaşlarımız her istediğimizi yapıyorlar. Evde bakımın yanı sıra ihtiyacımız olduğu zaman ambulans hizmetinden de yararlanıyoruz” diye konuştu.

SARIYER POSTA