Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatı ile ülke genelinde başlayan gıda denetim seferberliği Sarıyer’de de aralıksız sürdü. İlçede toplam 3 bin 459 gıda işletmede 7 bin 38 denetim yapıldı.

Gıda güvenilirliğini ve sağlıklı ürün satışını sağlamak amacıyla başlayan denetim seferberliği kapsamında Sarıyer'de faaliyet gösteren okul kantinleri, yemekhaneler, kasap, market, şarküteri, süt ürünleri üreticileri ve takviye edici gıda üretim işletmeleri gözetim altına alındı.

7 BİN 38 İŞLETMEYE DENETİM

Gıda kontrol görevlileri vatandaşın sağlığı ve güvenliği için denetimleri azami titizlik ve dikkatle yapılması noktasında oldukça hassas davranırken, gıda terörüne geçit vermedi. 2019 yılı içerisinde Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından 3 bin 459 gıda işletmede 7 bin 38 denetim gerçekleştirildi. Bu denetim sırasında alınan 170 gıda numunesinden 151’i olumlu 19’u ise olumsuz sonuçlandı.

BALIKÇILAR DENETLENDİ

Balıkçı ilçesi olarak anılan ve İstanbul’un balık ihtiyacının karşılanmasında büyük öneme sahip olan Sarıyer’de balıkçılar da denetlendi. Bu kapsamda Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Koruma ve Kontrol ekipleri, denizde ve karaya çıkış noktalarında balıkların boyutları başta olmak üzere avlanma kriterlerine uyulup uyulmadığını kontrol ettiler.

SARIYER POSTA