ÖZEL HABER

İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Osman Gazi Kiraz, yaptıkları çalışmalar ve Sarıyer’de ki sağlık sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na konuşan Kiraz, “Buraya gelen hastalarımız en üst düzeyde sağlık hizmeti alıyor, teknolojiyi en iyi şekilde kullanıyoruz. Hastane olarak insanlarımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz” dedi.

“Hastanemiz, yoluna güçlenerek devam edecek”

İstinye Devlet Hastanesi ile ilgili bilgiler veren Kiraz, “Hastanemiz 1948 yılında yapımına başlanan 1965’te ise hizmete giren bir bina. 70 yıllık tecrübesi, 128 yatak, 9 yoğun bakım ünitesi, diyalizi ve acili ile hizmet veren ve İstanbul için çok kıymetli olan bir sağlık tesisi. Kurumumuz tüm bu olanakları ile daha önce verdiği gibi bundan sonra ki süreçte de güçlenerek sağlık hizmetini vermeye devam edecek. O zamanlar dispanser olarak hizmet veriyormuş. Yani içinde bulunduğumuz bina oldukça eski bir bina. Dolayısıyla birçok sorunla karşılaşabiliyorduk. Sorunları çözmek için, bina içinde ve demirbaşların tamamında köklü bir revizyona gittik” diye konuştu.

“Sarıyer, sağlık alanında büyük gelişme kaydetti”

Sarıyer’in sağlık sektöründe büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Kiraz, “Sarıyer özellikle son yıllarda sağlık sektöründe büyük gelişme gösteren, şanslı ilçelerin başında geliyor. Bunun yanı sıra iki yıl önce Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Baltalimanı Metin Sabancı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstinye Devlet Hastanesi, Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Türkiye’nin birçok ilinde olmayan imkan ve olanaklara sahip” ifadelerini kullandı.

Sarıyer Eğitim ve Araştırma Hastanesi geliyor

“Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bir bölümünün taşınacağı Seyrantepe’de devam eden inşaat ile ilgili kesin bilgiye sahip değilim” diyen Kiraz, şöyle devam etti: “Fakat bizlere söyleneni ifade edeyim. Çalışmalar sona erdikten yaklaşık 2-3 yıl sonra Sarıyer’de ki hastane farklı bir kurumsal kimlik ile hizmet verecek. Şişli Etfal değil,  Sarıyer Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak yoluna devam edecek. Toplantılarda ve seminerlerde bizlere verilen bilgiler bu şekilde.”

“İlçede sağlık turizmi gelişmeye devam edecek”

Var olan sağlık kuruluşları ile birlikte Sarıyer’de sağlık turizminin gelişeceğini söyleyen Kiraz, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Süreç tamamlandıktan sonra ilçemiz, yaklaşık bin 700 yatak kapasiteli hastanelere sahip olacak. Aynı zamanda sağlık sektöründe gözde semtler arasına girecek ve albenisi olacak. Bu sayı aynı zamanda Sarıyer için yeni bir nüfus anlamına geliyor. Özellikle sağlık turizminin gelişmesi yönünde çok ciddi bir yatırım olacak.”