Geçtiğimiz günlerde Sarıyer’e atanan İlçe sağlık Müdürü Dr. Ebrugül Kına Şenoğlu, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Sarıyer İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ebrugün Kına Şenoğlu, “Dünya Kanser Günü” olarak kabul edilen 4 Şubat tarihinde, kanser hastalığına karşı farkındalık oluşturmak ve toplumda kanser bilincinin artırılması amacıyla dünya genelinde her yıl çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Kanser, hem dünya hem ülkemiz için ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer almaktadır. Ölüm nedenlerine bakıldığında dünyada yaklaşık her 6 ölümden birinin, ülkemizde ise her 5 ölümden birinin kanser nedeniyle gerçekleştiği görülmektedir. Günümüz şartlarında kanser için risk oluşturan durumlardan uzak durarak ve erken tanı için tarama yaptırıp tespit edilmesi halinde uygun şekilde tedavi edilerek kanserlerin büyük bir ölçüde önlenebildiği gösterilmiştir” dedi.

EN ÖNEMLİ UNSUR ERKEN TEŞHİS

Sağlıklı beslenme, düzenli fiziksel aktivite ve enfeksiyonlardan korunma gibi sağlıklı yaşam davranışlarını benimseyip; alkol, sigara gibi zararlı maddelerden uzak durup kanser faktörünün önemli ölçüde azaltabiliriz diyen Dr Şenoğlu, "Birey, aile ve toplum üzerindeki kanserin etkilerini azaltmaya yönelik tedbirlerimizi almalı ve bu konuda bilinçlenmeliyiz. Tüm hastalıklarda olduğu gibi kanserle mücadelede de en önemli unsurun erken teşhis olduğu unutulmamalıdır. 4 Şubat Dünya Kanser Gününde bu hastalıkla ilgili farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni eder, bütün hastalarımıza acil şifalar, herkese sağlıklı ve mutlu günler dilerim ” ifadelerine yer verdi.

SARIYER POSTA