Türk Kızılayı Sarıyer Şubesi ve AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı işbirliği ile Ayazağa ve FSM'de düzenlenen kan bağışı etkinliğinde Türkiye rekoru kırıldı. Buna göre, toplanan 251 ünite kan tek çadırda alınan en yüksek bağış olarak kayıtlara geçti.

Özellikle Covid-19 pandemisi sürecinde kan bağışının azalmasıyla birlikte seferberlik ilan eden Türk Kızılayı Sarıyer Şubesi'nin son durağı Ayazağa oldu. Etkinlik kapsamında cumartesi günü Ayazağa'da 222, pazar FSM'de 251 ünite kan toplandı.

2 GÜNDE 473 ÜNİTE KAN

Kızılay tarafından Ayazağa’da gerçekleştirilen ve 2 gün süre kan bağışı etkinliğinde toplam 473 ünite kan toplandı. Sarıyerlilerin kan bağışı konusundaki duyarlılığına dikkate çeken Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, “Sarıyer kan bağışında en duyarlı ilçelerimizden biri. Bu anlamda emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

BAYRAMDA ÇOCUKLARI UNUTMADILAR

Geride bıraktığımız Ramazan Bayramı'nda sahada olan Genç Kızılay Sarıyer gönüllüler, Ayazağa'daki çocuklara ikramlıklar dağıtarak, bayramlarını kutladı. Etkinlikte Genç Kızılay İstanbul İl Başkanı Berat Akova da yer aldı.

SARIYER POSTA GAZETESİ