Sarıyer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görevli 17 gönüllü sağlık çalışanı, Ermenistan tarafından işgal edilen Dağlık Karabağ'ı kurtarmak için harekat başlatan Azerbaycan'a sağlık desteği vermek amacıyla bölgeye gitmeye hazırlanıyor. Ekip, yapılan başvurunun olumlu sonuçlanması durumunda Azerbaycan'a gidecek.

Sağlık ekibinin başında Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ali İrfan Bilboğa yer alacak. Sağlık çalışanları çatışma bölgesinde yaralanan Azeri sivil ve askerlere sağlık hizmeti verecek. Tamamen gönüllülerden oluşan ekipte, doktor, hemşire ve yardımcı sağlık elemanları yer alıyor.

"KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMALIYIZ"

Sağlık ekibinin çatışma bölgesine gitmesi için Azerbaycan Başkonsolosluğu ve İçişleri Bakanlığı ile görüşmelerin yapıldığını aktaran Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ali İrfan Bilboğa, "Biz ilgili makamlara gerekli başvurularımızı yaptık. Azerbaycan demek Türkiye Demektir. Kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Başvurularımızın olumlu sonuçlanması halinde son karar Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç'te. Başkanımızın da bu talebimize olumlu yaklaşacağını düşünüyorum. Biz oraya tamamen sağlık desteğivermek için gidiyoruz. Bunun altında başka bir sebep aramak doğru değil. Yaralanan kardeşlerimizi tedavi etmek için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ