11Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında başlatılan ortak proje ile Türkiye genelinde olduğu gibi Sarıyer’deki okul kantinlerini işletenlerle çalışanlarına ‘hijyen’ eğitimi veriliyor. Ayrıca bundan sonra kantinleri öğretmenlerin denetlemesine karar verildiği için onlar da hijyen konusunda bilgilendiriliyor.


Altı ay önce çıkarılan Hijyen Yönetmeliği çerçevesinde verilen eğitim çalışmasının ciddiyetle yürütüldüğünü söyleyen Sarıyer İlçe Tarım Müdürü Yavuz Acar şu bilgileri verdi:

SERTİFİKA ALMAYAN KANTİNDE ÇALIŞAMAYACAK

“5 Şubat 2013 tarihinde yürürlüğe giren Okul
DSCF0439Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği’ne istinaden Gıda Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde MEB tarafından ilgili yönetmelik kapsamında görevlendirilen öğretmenlere 2 Mayıs 2013 tarihinde ve MEB bağlı gıda işletmelerinde (kantin, yemekhane, büfe, kafeterya, çay ocağı) çalışan personele yönelik 6-10 mayıs tarihleri arasında gıda güvenilirliğinin sağlanması, insan sağlığının korunması ve gıdaya bulaşmalarının engellenmesi konularında gerekli eğitimler verildi.


Bu program dahilinde ilçemiz sınırlarında yer alan 60 okul ve kurstan, 60 öğretmenin ile 300’ün üzerinde çalışanın eğitim alması amaçlanmaktadır. Sertifika alan öğretmenler bahsi geçen gıda işletmelerine yönelik denetimlerde görev alacak olup, yapılan denetim sonuçları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sarıyer İlçe Müdürlüğü’ne bildirilecektir. Denetim sonuçları 5996 sayılı kanun kapsamında ilçe müdürlüğümüz tarafından değerlendirilecektir.3

2014 yılı itibariyle bahsi geçen işletmeler sertifikasız personel çalıştıramayacaklardır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sarıyer İlçe Müdürlüğü’müz tarafından talep doğrultusunda periyodik olarak devam ettirilecektir.”