Kızılay kritik seviyenin altına inen kan ihtiyacı için İstanbul’un 39 ilçesinde kan bağışı kampanyası başlattı. Bu merkezlerden biri de Sarıyer oldu. Üç gün sürecek kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlar çadırların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kan bağışı için Sarıyer Merkez’e gelenlerin arasında vatandaşların yanı sıra; Kızılay Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar, AK Parti Sarıyer eski İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, Sarıyer Belediyesi başkan yardımcıları, Sarıyer Belediye Meclis üyeleri, müdürler ve muhtarlar da vardı. 09.00 ile 20.30 saatleri arasında gerçekleştirilen bağış kampanyası 16 Haziran Çarşamba gününe kadar devam edecek.

750 ÜNİTE KAN İHTİYACININ GİDERİLMESİNİN HEDEFLENİYOR

Türk Kızılayı kan stoklarının kritik seviyenin altına düşmesi nedeniyle İstanbul’un 39 ilçesinde kan bağışı noktaları kuruldu. Bu zor günlerde kan bağışına ihtiyaç duyan insanlar için Sarıyer Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadır önünde sıra oluştu. Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer’in de kan verdiği kampanyaya Sarıyer Belediyesi başta olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşların personeli de destek verdi. Pandemi çerçevesinde kan ihtiyacının arttığını dile getiren Özer, üç gün boyunca ilçe genelinde 750 ünite kan ihtiyacının giderilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

SARIYER POSTA GAZETESİ