AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı ve Türk Kızılayı Sarıyer Şubesi işbirliğinde Cumhuriyet Meydanı'nda kan bağışı kampanyası düzenlendi. Corona virüs salgınına karşı tüm önlemlerin alındığı etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik bu akşam saat 20.30'a kadar devam edecek.

Milyonlarca insana bulaşan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan Cavid-19 salgını kan bağışını ciddi anlamda olumsuz etkiledi. Corona nedeniyle azalan kan bağışı ve kan stokunun kritik seviyenin altına inmesinin ardından ülke genelindeki tüm AK Parti il ve ilçe teşkilatlarında olduğu gibi Sarıyer'de de çalışmalar hız kazandı.

CEVAHİROĞLU DA KAN VERDİ

'Kan Ver, Can Ver' sloganıyla kan bağışı etkinliğine öncülük eden AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı, tüm Sarıyerlileri kan vermek için 4-5 Temmuz tarihlerinde 12.30-20.30 saatleri arasında Sarıyer Cumhuriyet Meydanı'na davet etmişti. Etkinliği ilk gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Altay Unan ve Abdullah Günaylı ile ilçe yönetim kurulu üyeleri de Kızılay çadırına gelerek kan verdi.

HÜSEYİN CEVAHİROĞLU'NDAN SARIYERLİLERE ÇAĞRI!

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuşan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, kan bağışının önemine değinerek, "Ramazan ayında ülke genelinde maalesef kan bağışı oranı istenilen seviyede olmuyor. Ardından yaşanan pandemi dönemi kan stokunun azalmasına ve ihtiyacın artmasına neden oldu. Ayrıca yaşanan deprem ve diğer olumsuz hadiseler kan ihtiyacını daha da artırdı. Bu anlamda kan bağışı organizasyonları son derece önemli. AK Parti olarak bu tür organizasyonlara desteğimiz devam edecek. Burada parti değil, insanlık ön planda. Tüm Sarıyerlileri kan vermeye, can vermeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

"KAN BAĞIŞI İNSANLIK BORCUDUR"

"Kan bağışı çok ulvi bir görev, insanlık borcu" diyen Cevahiroğlu, "Bu yüzden AK Parti teşkilatı olarak buradayız. Yıllar önce mahalledeki bir abimiz bize baklava ısmarlamıştı. O baklava ısmarla ile başlayan kan verme serüvenim devam ediyor. 10 kez yaptığım bağış sonrası aldığım madalya büromun en güzel yerinde duruyor. Ardından 25 sayısını doldurduğumu düşünüyorum. Şuan hedefim 35'i de geçmek. Bana verilen belgeler insanlığa yararlı olmamın hazzını yaşatıyor. Aynı zamanda çocuklarıma bırakacağım en güzel miraslardan biri de o belgeler" şeklinde konuştu.

EYÜP BEŞİKÇİ'DEN PLAZMA BAĞIŞI

Geçirdiği Covid-19 salgınının ardından diğer hastalara umut olmak için plazma bağışında bulunacak olan AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilat Başkanı Eyüp Beşikçi, "Kan bağışı etkinliğine destek vermek için AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı olarak Kızılay çadırına geldik. Fakat ben geçirdiğim corona virüs hastalığı nedeniyle kan veremiyorum. Yaşadığım bu rahatsızlığı 14 gün içerisinde atlattım ve yapılan testlerde negatif sonuç aldık. Eğer kan verirsem 3 ayda bir bağış yapabiliyorum. Ancak plazma bağışını ayda 3 kez yapabilirim. Her bir plazma ünitesi de 3 kişiye yaradığı için bu yönde bir karar aldım. Benim gibi bu hastalığı geçiren herkese plazma bağışında bulunmaları yönünde çağrıda bulunuyorum" diye konuştu.

"KATILAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Kızılay Sarıyer Şube Koordinatörü Aslıhan Eğilmez ise şunları söyledi: "Öncelikle plazma bağışında bulunmak için başvuru yapan Eyüp Beşikçi'ye teşekkür ediyorum. Eyüp Bey de bizim çağrımıza destek verdi. Bilindiği üzere corona hastalığını yakalanan ve ardından iyileşen kişiler plazma bağışı yapabiliyor. Bu desteği veren herkes bizim için bir kahraman. Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. AK Parti il ve ilçe teşkilatları 81 ilde eş zamanlı olarak Kızılay'a destek vermek için sahaya indi. Biz de Kızılay Sarıyer olarak bugün ve yarın 12.30 ile 20.30 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanı'nda olacağız. Kan bağışına katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu örnek davranışın ilçemizdeki diğer siyasi partilere, STK'lara, kurum ve kuruluşlara örnek teşkil etmesini diliyorum. İnşallah onlarda bu çağrıya destek olurlar" dedi.

CENGİZ TEKİN'E BERAT

AK Parti Sarıyer İlçe İdare Amiri Cengiz Tekin'e Türk Kızılayı tarafından şu ana kadar 10 kez kan bağışı yaptığı için berat verildi. Madalyayı AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu takdim etti.

Kan bağışı kampanyası yarın 12.30 ve 20.30 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanı'nda devam edecek.

SARIYER POSTA GAZETESİ