Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Türkiye’deki illerin corona virüs risk haritasını açıklamasının ardından gözler en fazla vakanın olduğu İstanbul’daki ilçelere çevrildi. Peki Sarıyer risk grubunda mı? Detaylar haberimizde...

Son açıklanan verilere göre, ülkemizde 277 vatandaş hayatını kaybederken, toplam vaka sayısı 15 bin 679’a ulaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da illerde tespit edilen hasta sayısını açıkladı. En çok vaka görülen şehir 8 bin 852 ile İstanbul, ardından 853 ile İzmir ve 712 ile Ankara geliyor.

EN GÜVENLİ İLÇE SARIYER

MEF Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanlığının yanı sıra Colombia ve Michigan Üniversitelerinde de misafir araştırma görevlisi olan Prof. Dr. Onur Başer, İstanbul’daki ilçelerin risk haritasını çıkardı. Başer, “Sarıyer, Çatalca, Şile, Adalar, Silivri, Büyükçekmece, Beykoz, Başakşehir, Arnavutköy ve Tuzla en az riskli olan ilçeler” bilgilerini verdi.

ESENLER’E KÖTÜ HABER!

İstanbul'un sıkışıklık endeksine göre risk haritasını yorumlayan Başer, “İstanbul için en riskli bölge Esenler. Esenler nüfusa göre sıralama açısından İstanbul'daki 14. büyük ilçe, kilometrekare başına düşen kişi sayısı bakımından da 11. büyük ilçe ama Esenler'i sıkışıklık endeksine göre 1 numara yapan, toplam nüfusunun belli mahallelerde yoğunlaşması. Örneğin, Esenler Fatih Mahallesi'nde kilometrekare başına düşen kişi sayısı 86 bin 949. Çifte Havuzlar Mahallesi'nde kilometrekare başına düşen kişi sayısı 2008. Daha sonra en riskli ilçeler Zeytinburnu, Bahçelievler, Güngören, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Fatih ve Esenyurt” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA