Türk Kızılayı ve Beşir Derneği iş birliği ile hayata geçirilen "Kan Kardeşim" projesi, Sarıyer başta olmak üzere ülke genelinde birçok yere kurulan kan bağışı çadırı ile binlerce hastaya umut oldu.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, geçmiş yıllarda 100 bin ünitenin üzerinde kan bağışına vesile olan Beşir Derneği, Kızılay ile imzaladığı protokol çerçevesinde bu yıl da kampanyaya destek oldu.

Hedef 100 bin

"Kan ani değil, sürekli ihtiyaçtır" düşüncesinden hareketle "Bir Damla Bin Umut" sloganıyla başlatılan kampanyaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Mart ayının sonuna kadar devam edecek proje kapsamında, önceki yıllarda ulaşılan 100 bin ünite kan bağışının aşılması hedefleniyor.

“Bağışların artarak devam etmesini istiyoruz”

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih Sarıyar, her yıl 2 milyona yakın insanın kan ihtiyacı olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Bu ihtiyaç her geçen gün artarak devam ediyor. Acil durumlarda ise bu ihtiyaç çoğunlukla hasta yakınlarından karşılanıyor. 18-65 yaş arası, bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan, 50 kilogram üzerinde her sağlıklı insan, kan bağışlayabilir. Tüm halkımızı 'Kan Kardeşim' kampanyamıza davet ediyoruz. Çünkü paylaşmak mutluluktur. İlgili noktalara gelemeyecek durumda olanlar ise kankardesim.org sayfasına gönüllü üye olarak acil bir durum ortaya çıktığında en yakın ihtiyaç sahibine hızlıca ulaşabilir. Amacımız daha fazla bağışçıya ulaşarak, ilk 2 günde geçtiğimiz 2 bin ünite bağışı artırarak devam etmek."