Limon içerisinde doğal asidik maddeler ve yüksek miktarda c vitamini barındırması açısından saça ve saç derisine mucizevi faydalar sağlıyor.

Lezzetiyle yemeklere tat veren, vitaminleriyle birçok hastalığa çare olan limon; içerdiği doğal asidik maddeler ve yüksek miktardaki c vitaminiyle saça ve saç derisine mucizevi faydalar sağlıyor. Saç derisine uygulanan limon, saç derisinde oluşan konak ve saç derisi problemlerini gidermeye yardımcı oluyor. Kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olarak, saç derisine oksijen gitmesini sağlıyor. Böylelikle saç dökülmesini önleyerek, saçlarınızı gürleştiriyor.
YAĞLI SAÇLARA VE KEPEĞE BİREBİR ÇÖZÜM

Bakterileri ve mikropları öldürücü etkisi olan limon suyu şampuanlarla karıştırılarak kullanılabilir. Aynı zamanda saçlarda yağ dengesini korumaya yardımcı olan limon suyu; saç sağlığını korurken, yağ bezlerinin fazla yağ üretmesini engeller. Limon suyu kepek sorunu için de kullanılabilir. Doğrudan saç derisi üzerine uygulanabilir. Böylece Saç kökleri daha güçlenir ve saçların uzama hızı artar. Bu işlemi haftada birkaç kez saçların daha parlak ve canlı olmasına yardımcı olmak için yapabilirsiniz. Ancak, limon suyunu az suyla seyrelterek kullanmaya dikkat edin.
SAÇ DERİSİ KAŞINTISINI ENGELLİYOR

Limon saç derisinde oluşan yanma ve kaşıntı hissini kısa süre içerisinde geçirmeye yardımcı olur. Uygulama sırasında çok fazla baskı uygulanmamalıdır. Dairesel hareketler ile saçlara masaj yaparak maske olarak da kullanılabilir. Bir süre saçlarda bekletildikten sonra şampuan ile yıkanır.