SARIYER HAMİDİYE ETFAL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN UYGULAMA

Geçtiğimiz yıl faaliyete girerek, sağlık alanında Sarıyerlilerin yüzünü güldüren Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisindeki bir uygulama, tedavi olmaya gelen hastaların ve hasta yakınlarının tepkisini çekti.

Acil servise gelen ve yürüyemeyecek durumda olan hastaların taşınması için hastane girişinde bulunan tekerlekli sandalyeleri sadece bağlı olduğu zincirdeki aparata 1 lira yerleştiren vatandaşlar kullanabiliyor.

TEPKİ ÇEKEN UYGULAMA

Sarıyerliler, Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek hastalarını taşımak için tekerlekli sandalyelerin başına gittiğinde tepki çeken uygulamayla karşılaşıyor. Aparata 1 lira atamayan vatandaşlar, tekerlekli sandalyeyi alamıyor ve hastasını taşımakta büyük güçlük yaşıyor.

SARIYERLİLERDEN YETKİLİLERE SİTEM

Gazetemize sitemlerini dile getiren vatandaşlar, acil servise gelen bazı hasta yakınlarının üzerlerinde para olmadığı zamanlar zor durumda kaldıklarını ve hastane yetkililerinin bu konuda kendilerine yardımcı olmadığını ifade etti. Sarıyerliler, “Herkesin o anda cebinde 1TL bozuk parası olmayabilir. Belki de hiç parası yok, O zaman ne olacak? Hastasını nasıl taşıyacak? Burası süper market mi?” diye tepki gösterirken, bu uygulamanın biran önce kalkmasını istediler.

SARIYER POSTA