Sarıyer’in sağlık sektöründe yıllardır başarı ile hizmet veren Yeniköy Tıp Merkezi’nin kadrosuna katılan Kadın Doğum Uzmanı ve Jinekolog Dr. Savaş Özkan, uzmanlık alanıyla ilgi gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Türk Onkoloji Vakfı Nurhan Kocabıyık Yeniköy Tıp Merkezi, tecrübeli sağlık personeli, modern sağlık ekipmanları ve güler yüzlü hizmeti ile yalnızca Sarıyer’e değil, tüm İstanbul’a şifa olmaya devam ediyor.

Sarıyer’in tanınan hekimlerinden olan ve 30 yılı aşkın doktorluk tecrübesiyle Yeniköy Tıp Merkezi’nde sağlık hizmeti vermeye başlayan Özkan, “1992 yılından bu yana Sarıyer bölgesinde vatandaşlara sağlık hizmeti veriyorum. Daha önce Sarıyer Devlet Hastanesi ve İstinye Devlet Hastanesi’nde görev yaptım. İlçede toplamda 26 yıldır sağlık alanında çalışmalarımı sürdürüyorum” dedi.

Bebek sahibi olmak isteyenlere umut oluyor

Uzmanlık alanıyla ilgili bilgiler veren Özkan, “Kadın hastalıkları ve doğum uzmanıyım. Bu branşta özellikle ilgilendiğim konular, infertilite yani bebek sahibi olmak için yapılan çalışmalarla ilgili bir konu. Bunun dışında jinekolojik onkoloji ve bayan üroloji ile ilgili çalışmalar yapıyorum. Kadınların idrar yoluyla ilgili hastalıklar üzerine hizmet veriyorum. Ayrıca kadın doğumu ilgilendiren tüm alanlarla ilgili çalışıyorum” diye konuştu.

“Yeniköy Tıp Merkezi ilk tercihim oldu”

Yeniköy Tıp Merkezi’nin tecrübeli kadrosuna katılmasının gerekçesini anlatan Özkan, “Uzun yıllar Sarıyer’de çalıştığım için emeklilikten sonra aklıma gelen ilk yer Yeniköy Tıp Merkezi oldu. Meslek hayatım boyunca devlet hastanelerinde hastalarıma sunduğum sağlık hizmetini özel sektörde de sunma imkanım olduğu için Yeniköy Tıp Merkezi’nin bünyesine katıldım” ifadelerini kullandı.

Bilgi kirliliğine dikkat çekti

Toplum arasında bilgi kirliliği olduğuna dikkat çeken Özkan, “Yalnızca buraya gelen hastalarıma değil, aynı zamanda akıllı telefon üzerinden bana ulaşan hastalara da elimden geldiğince yardımcı oluyorum. Yönelttikleri tüm sorulara cevap veriyorum. Bu anlamda bir nebze de olsa vatandaşın aklında ki bilgi kirliliğinin önüne geçmeye çalışıyorum. Maalesef yanlış bilgiler çok fazla. Kadın hastalıkları kendine has bir branş. Bu yüzden akla gelmeyecek ve hatalı olan uygulamalarla karşılaşabiliyoruz. Ancak hastalarımızın da bu konuda doğru bilgileri alacağı çok fazla seçeneği yok. Çünkü mahrem bir alan. Dolayısıyla yalnızca uzman hekimlere danışmaları son derece önemli. Ancak böyle bir şansı olmayan insanlar çevresinden duydukları ile hareket ediyor” şeklinde konuştu.

Özkan’dan vatandaşa uyarı geldi

Vatandaşın yanlış bilgiyle hayatını sürdürdüğünü söyleyen Özkan, şu uyarıda bulundu: “Sizlerin aracılığıyla bu konuda sıkıntısı olan veya bilgi almak isteyen vatandaşlara muhakkak bir sağlık kuruluşundan destek almalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü yanlış bilgiyle hayatını devam ettirmek son derece sakıncalı bir durum. Bu kapsamda birinci basamak dediğimiz aile hekimlerinden ve sağlık ocaklarından, ikinci basamak dediğimiz özel sağlık kuruluşları ve devlet hastanelerinden doğru bilgi almaları şart.”

“Mesleğimle gurur duyuyorum”

Mesleği gereği verdiği hizmetten gurur duyduğunu vurgulayan Özkan, “Yıllar önce elime doğan çocuklara bu kez anne olmak için doğum yaptırıyorum. Bundan son derece gurur duyuyorum. Ailelerin mutluluğuna katkım oluyorsa ne mutlu bana. Hastalarım ile aramı bugüne kadar her zaman iyi tutmaya çalıştım. Meslek hayatım boyunca onlarla bir sorun yaşamadım, umarım bundan sonra da yaşamam” dedi.

“Sarıyer sağlıkta çağ atladı”

Sarıyer’in sağlık alanında çağ atladığını belirten Özkan, şunları söyledi: “Sarıyer son yıllarda özellikle sağlık alanında çok büyük atılımlar gerçekleştirdi. Özellikle yeni açılan Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ilçede ki büyük bir açığı kapatacağını düşünüyorum. Hastalar bunun yanında Yeniköy Tıp Merkezi gibi sağlık kuruluşlarından da destek almalı.”

Köybaşı Cad. Mübaşir Sok. No:2 Yeniköy/Sarıyer

Tel: (0212) 223 56 38-39-40

www.tov.org.tr

[email protected]