ÖZEL HABER

Sarıyer Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, 2012 yılında temeli atılan Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Pazartesi günü poliklinik hizmeti vermeye başlayacağını katıldığı İBB Marmaracık Gençlik Kampı’nda müjdeledi.

İftar yemeğinde konuşan Salih Bayraktar, yeni hastanenin Pazartesi günü poliklinik hizmetine başlayacağını duyurdu. Yaklaşık 7 yıldır çeşitli nedenlerden dolayı inşaatın tamamlanamadığını ifade eden Bayraktar, “Tüm Sarıyerlilere hayırlı uğurlu olsun. Hep Türkiye’nin sağlık alanında hangi seviyelere geldiğine tanıklık ediyoruz. Özellikle Sarıyer Ak Parti Teşkilatı olarak büyük mücadeleler verdik ve 350 yataklı modern hastaneyi milletimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Salih Bayraktar gecikmenin nedenini anlatmıştı

Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın büyük uğraşları sonucu devasa hastane vatandaşların kullanımına açılıyor. Geçtiğimiz aylarda gazetemize konuyla ilgili açıklamalarda bulunun Bayraktar şu ifadeleri kullanmıştı: “Hastanenin yapıldığı arazi sorunlu bir bölge. Zemini dere yatağı olan, çevreden de kanalizasyon kaçakları alan bir bölge. Biz bu sorunları İSKİ ile çözdük. Daha sonra Anıtlar Kurulu hastanenin ortasında ki binanın tarihi eser olduğu gerekçesiyle çalışmaları durdurdu. Sarıyer’de ki hastane projesinin uzama sebebi budur.”

Devasa bir hastane geliyor

Yıllardır tamamlanması beklenen ve adı Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak belirlenen ve özel hastanelerde ki konfora sahip 350 yatak kapasitesine sahip hastanede 80 yoğun bakım,10 ameliyathane mevcut.

Çevre düzenlemesinde sona gelindi

Pazartesi vatandaşların kullanımına sunulacak Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çevre düzenlemesinde de sona gelindi. İBB ekipleri hummalı bir şekilde çalışırken bağlantı yollarının tamamlanmak üzere olduğu ve resmi açılışa yetiştirileceği öğrenildi.