18 yıldır binlerce lösemili ve kanserli çocuğun tedavisini üstlenen Lösemili Çocuklar Vakfı(LÖSEV), tedavisini tamamlamış çocuklar için yaz etkinlikleri düzenliyor.

1998 yılında Lösemili çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan LÖSEV, tedavilerini tamamlamış 25 çocuğun bir araya geldiği, İstanbul'da bir AVM’nin oyun alanında etkinlik düzenledi.

“HEDEFİMİZ HASTANE ANILARININ YERİNİ GÜZEL ANILARIN ALMASI”

Çocukların ve ailelerinin zorlu bir tedavi yılını geride bıraktığını belirten LÖSEV’in Marmara Bölge Koordinatörü Zuhal Ön yaptığı açıklamada, “Bu doğrultuda bizim temel hedefimiz çocuklarımızın zihninde kalan hastane anılarının yerini alacak en güzel anılar edinmelerini sağlamak. Bu arada çocuklar eğlenirken aileler de tanışıp sohbet etme ve tecrübelerini paylaşma fırsatı yakalıyorlar. Bu sayede gerçekten hem çocuk hem de aileler önemli dostluklar edinmiş oluyor” diye konuştu.

DOĞA KEŞİFLERİ DÜZENLENECEK

Bu amaçlarla düzenlenen etkinliklerin ilkinde konuşan Nisanur G. (9), “LÖSEV’in etkinlikleri ile birçok çocukla tanışıyorum ve hepsi ile arkadaş oluyorum. Şimdiden bir sürü arkadaşım oldu. Bir de çok keyifli oluyor hatta oyunlar oynamak en güzel yanı” dedi. Çocukların farklı meslek gruplarını da deneyimledikleri eğlence merkezi ile başlayan yaz etkinlikleri doğa keşifleri ve gezileriyle devam edecek. Etkinliklerde temel hedef çocukların yıl boyunca geçirdikleri zor günlerin yerini neşeli günlere bırakması ve arkadaşlığın değerinin anlaşılabilmesi amaçlanıyor.