Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ve etkinlikler ile dikkatleri üzerine çeken Türk Kızılay’ı Sarıyer Şube Başkanlığı, 2020 yılının ilk dönem faaliyet raporunu açıkladı. Detaylar haberimizde...

Yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın birçok ülkesinde yardıma muhtaç insanların yardımına koşan Kızılay, corona virüs nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşların da ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu kapsamda Sarıyerlilerin de taleplerini yerine getiren Türk Kızılay’ı Sarıyer Şube Başkanlığı, Başkan Fatih Türk imzalı bir açıklama ile 2020 yılında yapılan faaliyetlerini duyurdu.

FAALİYET RAPORU AÇIKLAMASI

Temel ilkeleri olan “insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik” çerçevesinde çalışan 152 yıllık bir kurumun Şube Başkanlığıyız.

Amacımız sadece afetlerde ve olağan dönemde değil, fırsat bulduğumuz her an ihtiyaç sahipleri ve korunmasızlara yönelik yardım sağlamak, toplumda yardımlaşmayı geliştirmek, güvenli kan teminini gerçekleştirmek ve zarar görebilirliği azaltmak. Bu bağlamda sadece 1 Ocak 2020 itibariyle dağıttığımız erzak kolisi ve market kartı ile 1584 kişiye ulaştık. Bunların dışında 194 adet konserve et, 865 parça hijyen ve temizlik malzemesi, 2010 parça kıyafet ve 305 aileye 400’er TL nakdi yardım desteği ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olduk.

2020 yılının ilk 3 ayında ilçemizde yer alan liseler başta olmak üzere, ortaokul ve ilkokul öğrencilerine Kızılay’ı anlattık. Bu ziyaretler neticesinde 214 gönüllü kaydı yaparak toplam Genç Kızılay Gönüllü sayımızı 405 e çıkardık. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin, kendilerine rol model bulmasının önemi ile hareket ederek onların ilçemizde yer alan üniversiteleri gezmesine imkan sağlayacak girişimlerimizi tamamladık. İlçemizde yer alan mülki ve idari amirlikler ile bir araya gelerek, ilçemiz için yapılabilecek çalışmalar hakkında istişarelerde bulunduk.  Gençlerin spor yapabilmeleri için İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüz ile bir araya gelerek onlara yer tahsisinde bulunduk. Onları sadece spor ile değil sanatla da uğraşmaları ve kendilerine sokak yerine güzel faaliyetler bularak geliştirmeleri için tiyatro etkinlikleri düzenledik. Dünyaca ünlü yazarların eserlerini izlemek üzere faaliyetler düzenledik. Erken yaşta okuma sevgisinin kazanımının önemli olduğu bilinci ile okullarında kütüphanesi olmayan köy okullarımıza kütüphane kurup, içini bağışçılarımızdan gelen kitaplarla doldurduk.

Doğa ile iç içe büyüyen çocukların ne kadar olumlu gelişmeler gösterdiğini bildiğimiz için, bağışçılarımızdan gelen fidanları ilçemizdeki bir okulun bahçesine ekerek minik bir Kızılay Ormanı kurduk. Belirli gün ve haftalar kapsamında hastanede tedavi gören hastaları ziyaret ederek kendilerine moral verdik. Down sendromu ve Dünya Engelliler Günü’nde özel yetenekleri olan küçüklerimizi ziyaret ettik. Regaip Kandilinde yaptığımız Huzurevi ziyaretimizle, yaklaşık 150 büyüğümüzün ellerini öperek hayır dualarını aldık. Dün Kadınlar Gününe özel, Sarıyer’in güzel bayanlarına çiçek dağıtarak bir gün değil her günün onların olduğunu ifade ettik.

İhtiyaç sahibi anne ile bebeğinin doğum sonrası ilk ihtiyaçlarını karşılamak üzere projelendirilen ve ülke genelinde ilgi gören “Sevgi Bohçası Projesi” kapsamında, ilçemizde hizmet veren iki devlet hastanesi ile protokol imzalayarak, ihtiyaçlı anne ile bebeklerine yardım ulaştırdık. Artık onlar birer Kızılay bebeği. Yaptığımız etkinliklerin içerisinde en anlamlılarından biri olan “Sarıyerli anneler Kızılay’a destek oluyor” kermesi ile 40 Sarıyerli ev hanımına evlerinde ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri satma imkanı sağladık. Yaklaşık 1500 kişinin ziyaret ederek destek olduğu kermes ile çalışma imkanı olmayıp, evinde bir şeyler üretebilen 40 anneye ev ekonomilerine katkı sağlamalarının mutluluğunu yaşattık. Kızılay’ın olmazsa olmazlarından, en önemli faaliyet alanlarından biri olan kan bağışı programlarıyla 301 ünite kan bağışı alımını sağlayarak 903 kişiye can olduk. Unutmayalım! 1KAN 3 CAN...

Faaliyetlerini tamamen gönüllük esası ile sürdüren, Genel Başkan, Şube Başkanı, Şube Yönetim Kurulu, Genç Kızılay Yönetimi ve Üyelerinin hiçbir ücret almadan görev aldığı, böylesine köklü bir kurumun parçası olmanın sorumluluk ve bilinciyle çalışmalarımızı devam ettirdik aynı düstur ile devam ettireceğiz.

HESAP BİLGİLERİMİZ

Hesap Adı :Türkiye Kızılay Derneği Sarıyer Kızılay Şube

Banka Adı : Ziraat Bankası Sarıyer Şubesi (Şube Kodu :956)

IBAN: TR79 0001 0009 5600 0018 6870 85

SARIYER POSTA