Türk Kızılayı Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk, Türk Kızılayı Sarıyer Şube Koordinatörü Aslıhan Eğilmez, Kızılay Sarıyer Gönüllüleri Adnan Güven ile Abdullah Günaylı, Genç Kızılay Sarıyer İlçe Başkanı Çağatay Bayraktar ve Genç Kızılay Sarıyer İlçe Teşkilat Başkanı Umut Çakmak, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'nu ziyaret etti. Kızılay ekibi, Covid-19 salgını sürecindeki katkılarından dolayı Pehlivanoğlu'na teşekkür belgesi takdim etti.

Geçtiğimiz haftalarda corona virüs salgını sürecinde ilçe genelinde yapılan çalışmalara katkı sunan gönüllülere hayırseverlere teşekkür belgesi veren Kızılay Sarıyer Şube Başkanlığı Sarıyer Posta Gazetesi'ni ziyaret etti. Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu ile bir araya gelen Kızılay heyeti, faaliyetleri en doğru ve hızlı şekilde okuyucularına aktaran gazetemize teşekkür etti.

"KIZILAY SARIYER'DE FARKINI ORTAYA KOYDU"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu, "Uzun yıllardır Sarıyer'de faaliyet gösteren Kızılay, Şube Başkanı Fatih Türk'ün öncülüğünde büyük bir fark ortaya koydu. 'Sarıyer'de Kızılay var mıydı?' dedirttiniz. Kızılay'ın Sarıyer'de var olduğunu ve çalıştığını ilçemize anlattınız. Özellikle pandemi sürecinde hep beraberdik. Bu yüzden önce bir Sarıyerli olarak teşekkür ediyorum. Biz de Sarıyer Posta Gazetesi olarak elimizden geldiği kadar destek verdik, vermeye devam edeceğiz. Kızılay'ın yalnızca yara saran bir kurum olmadığını gösterdiniz. Bunun yanı sıra Genç Kızılay'da çok iyi çalışıyor. Genç kardeşlerimiz sahada oldukça aktif. Pandemi sürecindeki yardım dağıtımı ve kan bağışı etkinliklerinde dikkat çekiyor" dedi.

"SARIYER POSTA GAZETESİ KIZILAY'IN BİR GÖNÜLLÜSÜ"

Kızılay Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk, "Öncelikle Sarıyer Posta Gazetesi Kızılay'ın bir gönüllüsü olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum. Bizim bir çalışma yapmamız bir şey ifade etmiyor. Bunun halka anlatılması konusunda, iyiliklerin doğru yerlere gittiğinin duyurulması açısından yerel basının önemi çok fazla. Bu manada Sarıyer Posta Gazetesi adeta bir gönüllü gibi çalıştı. İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu başta olmak üzere ekibine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"BİZLER GÖNÜL ALMANIN PEŞİNDEYİZ"

Türk, "Kızılay Sarıyer kurulduğu günden bu yana aktif çalıştı. Şubemizin bulunduğu binanın Sarıyer'e kazandırılması Osman Güloğlu döneminde oldu. Bundan önceki tüm başkanlarımıza ve gönüllülere teşekkür ediyorum. Çıtayı yükselttiğimizi de düşünmüyorum. Bizden önceki arkadaşlarımız böyle bir süreci yaşasalardı en az bizim kadar çalışırlardı. Kızılay bir gönül hareketidir. Şuan sahada 100'ün üzerinde Kızılay gönüllüsü, 400'ün üzerinde de Genç Kızılay gönüllüsü var. Hiçbir mevki, makam beklemeden çalışıyoruz. Bizim tek beklentimiz insanların gülümsemesi ve Allah'ın hoşuna gitmesi. Bizler gönül almanın peşindeyiz. İnşallah bizden sonra gelecek kardeşlerimizde bu gönül hareketini sürdürecek" diye konuştu.

"SARIYER'DE YARDIM SEFERBERLİĞİ VAR"

Bağış ve yardımlar ile ilgili konuşan Türk, "Kızılay Sarıyer olarak en önemli servetimiz gönüllülerimizdir. Sarıyer Posta Gazetesi de bu gönüllüler arasında yer alıyor. Sizin yaptığınız da bir anlamda bağış. Yardımların, hizmetin, iyiliğin insanlara iletilmesi en büyük iyiliklerden biridir. Çünkü örnek teşkil ediyorsunuz. İnsanların iyilik yapma dürtüsünü harekete geçiriyorsunuz. Sarıyer'de yapılan bağışların bir kısmı şartlı oluyor. Örnek vermek gerekirse yapılan bir bağışın sadece 65 aş üstü ve evinden çıkamayanlar için olduğu söyleniyor. Biz burada köprü görevini üstleniyoruz. Bize emanet edilen bağışları sahiplerine iletiyoruz. Bazı yardımlarda ise hayırseverler isminin açıklanmasını istemiyor. Kısacası Sarıyer'de yardım seferberliği var" şeklinde konuştu.

"KIZILAY BİZE İNSANLARI ANLAMA YETİSİ KATTI"

Genç Kızılay Sarıyer İlçe Başkanı Çağatay Bayraktar, şunları söyledi: "Kızılay bünyesinde yer almaya başladığımız günden bu yana iyilik duygusu ile çalışıyoruz. Okullarda yaptığımız sunumlarda Kızılaycılığın bulaşıcı olduğunu söylüyorum. Gönüllü ekibimizin artmasının nedeni gelen arkadaşımızın yanında başka birini daha getirmesidir. Gelen o kişi çalışmalardan olumlu anlamda etkileniyor. Bu yüzden bulaşıcı diyorum. Kızılay'ın bizlere kattığı en önemli şey insanlık ve insanları anlama yetisi. Dünyaya bakış açımız ve düşünce yapımız değişti. Yaptığınız yardımlar ile insanların tebessümünü gördük."

Kızılay Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk, ziyaretin sonunda Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu ve Muhabir Yavuz Topal'a teşekkür belgelerini takdim etti.

SARIYER POSTA GAZETESİ