Çapa Kızılay Kan Merkezi, kan bağışı çalışmalarına devam ediyor. Türk Kızılay işbirliğiyle yürütülen kan bağışı kampanyasına Sarıyer sakinleri büyük ilgi gösterdi.


3Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan ve yaptığı çalışmalarla farkını ortaya koyan Türk Kızılay, acil kan ihtiyacını karşılamak, kana ihtiyacı olanlarla kan vermek isteyenleri buluşturmak ve kan bağışının önemine dikkat çekerek toplumda farkındalık yaratmak amaçlı çalışmalarına devam ediyor. Çapa Kızılay Kan Merkezi aracılıyla Sarıyer merkezde bulunan Atatürk Anıtı Meydanı’nda kan bağışı çalışmalarını sürdürdü. Mobil araçlar aracılığıyla yapılan kan bağış kampanyası ile iyi insanları kan ihtiyacı olanlar için bir araya getiriyor. Çapa Kızılay Kan Merkezi'nin, doktor ve hemşireleri kontrolünde yapılan kan bağışı kampanyasına halkın yoğun ilgisi dikkat çekti.

Vatandaşlar ilgi gösterdi


Kan bağışı kampanyası hakkında bilgi veren Dr. İbrahim Balım, “Zaman zaman bu çalışmaları yapıyoruz ve şu ana kadar ilginin olduğunu söyleyebiliriz.  ‘Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır’ sloganımız aslında kanın bir ihtiyaç olduğunu ortaya koymakta. Bu bağlamda düşündüğümüzde işin acili yetini daha iyi kavramış oluyoruz.  Bizler bu ihtiyacı gidermek için İstanbul’un değişik yerlerinde bu tür çalışmalarımız sürüyor. Kan bağışı oranı ülkemizde çok az. Bu yüzden vatandaşlarımızın bu tür kampanyalara duyarlı olması önemli” şeklinde konuştu.2

Kan bağışı kampanyasında destek veren Esat Özeken adlı vatanda işse, kan bağışını önemine değinerek “İnsan sağlığı için kan bağışı önemli, ayrıca ihtiyaç sahibi olan birçok insana destek için bugün kan bağışı yapıyorum. Hastanelerde acil kan bulunamadığı için birçok insan yaşamı yitiriyor. Buna engel olmak için duyarlı her vatandaşın kan vermesi gerekiyor. Toplum olarak bu tür kampanyaları desteklemeliyiz” ifadelerini kullandı.