Sağlık Bakanlığının kadınlar için Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu ücretsiz kanser taramasından, Sarıyerli kadınlar da faydalanıyor. Cumhuriyet Meydanına getirilen Pembe Prenses isimli özel araçta; 30-65 yaş arasındaki kadınlar için rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş arasındaki kadınlar için meme kanseri taraması yapılıyor. Sarıyerli kadınlar, ücretsiz verilen hizmetten 25 Mayıs 2018 tarihine kadar yararlanabilecek. Uygulama sayesinde erken teşhisle kadınların hayatlarının kurtarılması ve kadın kanserlerine karşı toplumda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Bayraktar: İnsan sağlığına hizmet çok önemli

Salih Bayraktar, “Kanser tarama faaliyeti, Sağlık Bakanlığımız tarafından her yıl periyodik olarak yürütülmektedir. Bu hizmette emeği geçen, katkı sunan, fayda sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İnsan sağlığına hizmet etmek çok önemli. Hekim kardeşlerimizi buradaki çalışmalarından dolayı kutluyorum. Onlara her alanda destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Sarıyer, sağlık hizmetleri alanında çok yetersiz bir ilçe durumundayken gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla adeta sağlık merkezi haline geldi. Cumhuriyet Mahallesi’nde diş sağlığı merkezi, Bahçeköy Mahallesi’nde ruh sağlığı merkezini açtık. Çayırbaşı’nda İstanbul’un en modern hastanesi olacak projemizi kısa bir zamanda hizmete açacağız” diye konuştu.

“Tüm kadınlarımızı bekliyoruz”

Uygulamayla ilgili bilgiler veren Sarıyer İlçe Sağlık Müdürü Nilüfer Ataoğlu ise, “Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Daire Başkanlığı, Pembe Prenses denilen 3 aracıyla İstanbullu kadınlarımız için kanser taraması yapıyor. Bu araçlardan bir tanesi bir ay boyunca Sarıyer merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda olacak. Hepsi kadın olan görevlilerimiz burada yaş gruplarına göre rahim ağzı kanseri ve meme kanseri taraması yapıyor. Tüm kadınlarımızı hayat kurtaran erken teşhis için buraya bekliyoruz” dedi.

Haber: Ahmet CİRİK