4ADI VE GÖRÜNÜMÜ DEĞİŞTİ, HİZMET KAPASİTESİ ARTIRILDI

İstinye Devlet Hastanesi’nin adı ve tabelası yeni kurulan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu yönetmeliğine uygun olarak değiştirildi. Ayrıca dış cephe yenilenirken, hizmet kapasitesi de artırıldı.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun İstanbul’da oluşturduğu iki genel sekreterlikten biri olan Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin sorumluluğundaki İstinye Devlet Hastanesi, yeni yönetimiyle birlikte atılımlar yaptı. Eskiyen ve çirkin bir görünüm sergileyen hastanenin dış cephesi Amerikan kaplama denilen beyaz renk madde ile değiştirildi. Ayrıca tabelasına da yeni adı yazıldı.

TIBBİ HİZMET KAPASİTESİ DE ARTIRILDI5

Sarıyer Posta Gazetesi Haber Müdürü Tuncay Dağlı’ya hastanenin yenilenen servis ve ünitelerini gezdirerek, yapılan değişiklikler ve verilen sağlık hizmetleriyle ilgili bilgi veren Başhekim Dr. Osman Gazi Kiraz, fiziksel değişikliklerin yanı sıra tıbbi hizmet anlamında da önemli atılımlar kaydedildiğini söyledi. Başhekim Osman Gazi Kiraz, genel cerrahi dalında tanı ve teşhis amaçlı kullanılan ve şu ana kadar hastanede hiç olmayan kolonoskopi ve endoskopi hizmetinin de verilmeye başlandığını belirtti.

Hastanede plastik cerrahisi hariç tüm branşlarda tedavi hizmeti verildiğini belirten Dr. Osman Gazi Kiraz, doktor kadrosunun da güçlendirildiğini ifade etti. Bu kapsamda acil servisin yeniden düzenlenip, hizmetin daha hızlı ve sağlıklı olması için 24 saat boyunca iki uzman doktorun çalışacağını belirten Dr. Kiraz, “Yoğun bakımımızı da daha modern hale getirip, hasta kapasitesini artırdık. Ayrıca ameliyathanemizde de daha fazla hasta ameliyat edilir oldu. Ve ilk kez dalak tümörü ameliyatı gerçekleştirildi” dedi.

AYAZAĞA’DA SEMT POLİKLİNİĞİ AÇILACAK1

Şişli’den Sarıyer’e aktarılan üç yeni mahalleden biri olan Ayazağa’daki eski poliklinik binasının 2 yıldan beri deprem güçlendirilmesi nedeniyle boş durduğunu, bu binanın da yenilenerek Ayazağa Semt Polikliniği olarak sağlık hizmetine açılacağını söyleyen Dr. Osman Gazi Kiraz, bu polikliniğin 13 branşta sağlık hizmeti vereceğini ifade etti.

İstinye Devlet Hastanesi’nin yardımcı sağlık personeli sayısı bakımında Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Başhekim Osman Gazi Kiraz şunları söyledi:

“Tüm bu hizmet ve yatırımların yanında insan odaklı çalışıp, personelimizin de mutlu olmasını istiyoruz. Kendisi mutlu olmayan personel, başkalarına sağlık hizmetini olması gereken şekilde veremez. Bu nedenle hizmet içi eğitimler düzenleyip, personelin davranış, bilgi ve moral açısından daha olumlu ve üstün olmasına çalışıyoruz. Ayrıca hastanemizde yapılabilecek bir tedaviyi kesinlikle başka sağlık kuruluşlarına şutlamıyoruz. Ancak ileri tetkik ve tedavi gerekiyorsa eğitim ve araştırma hastanelerine sevk ediyoruz. Bu kapsamda poliklinik sayımızla birlikte ameliyat sayısı da artarken, doğal olarak gelirlerimizde de yükselme oldu. Elde ettiğimiz aylık 2.5 milyon TL gelirin tamamı SGK tarafından hastanemize veriliyor ve biz de bu parayla giderlerimizi karşılıyoruz.”

ÇOCUK MÜŞAHADE ODASI YAPILDI8

Başhekim Osman Gazi Kiraz İstinye Devlet Hastanesi’ndeki bir başka önemli yeniliğin de çocuk müşahede odası olduğunu belirtti. Daha önce acil servisteki gözlem odalarında erişkin hastalarla çocukların yan yana yatırıldığını, bundan da hem çocukların hem de ailelerinin rahatsızlık duyduğunu söyleyen Dr. Kiraz, bu durumdan vatandaşların çok memnun olduğunu ve kendilerine teşekkür ettiklerini belirtti.

Başhekim Osman Gazi Kiraz, hastanede modern cihazlarla teşhis ve tetkik yapmak için girişimlerde bulunduklarını, MR (Manyetik Renozans) kurulması için de yer hazırlayıp, onay aldıklarını ifade etti.

Dr. Kiraz, hastanenin yan tarafında bulunan ve kısa bir süre önce yıktırılan eski SSK binasının boş arazisinin de oto park olarak hastane personeline tahsis edilmesinin kendileri açısından büyük avantaj sağladığını söyledi.