Sarıyerliler, Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin faaliyete geçmesinin ardından sadece acil bölümüyle hizmet veren İsmail Akgün Hastanesi’ne uzman doktorların gelmesi için imza kampanyası başlattı.

Geçtiğimiz aylarda görkemli bir tören ile hizmete giren Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi sonrası hafta içi mesai saatleri içerisinde yalnızca acil hizmeti vermeye başlayan İsmail Akgün Hastanesi Sarıyerlileri mağdur etmeye devam ediyor.

İmzalar Cumhurbaşkanlığı’na gönderilecek

Hastanede hastalara bakacak donanımda uzman doktorların olmadığını söyleyen Sarıyerliler, yetkililerden probleme çözüm bulmalarını istiyor. Bu kapsamda kampanya başlatan vatandaşlar, imza kağıdının önünde kuyruklar oluşturdu. İmzaların yeteri sayıya ulaşması durumunda gerekli başvuru ve talep için Cumhurbaşkanlığı’na gönderilecek.

“Uzman doktorlar istiyoruz”

Gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, “Hasta olan biri evinin yakınındaki hastane yerine daha uzaktaki Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmek zorunda kalıyor. Burada genci de yaşlısı da var. Oraya gidemeyenler ne olacak? Biz yetkililerden en azından reçete yazabilecek, hastalığa cevap verebilecek donanımlı uzman doktorlar istiyoruz” dedi.