Biyoenerji, nefes terapisi, meditasyon ve access bars üzerine tedavi yöntemleri uygulayan Hande Çalışkan, insanların günümüzde yaşadığı stresten, kaygılardan kurtulmasını ve kendisini daha iyi hissederek mutluluğa yelken açmasını sağlıyor. İnsanların biyoenerji konusunda bilgi sahibi olmaya başladıklarını dile getiren Çalışkan, “Danışanlarım buraya gelerek; önyargı, saplantı, stres, kaygı ve korkular karşısında rahatlama yaşıyorlar. Dilden dile dolaşan önerilerle son zamanlarda bu alana giderek artan bir ilgi var” dedi.

“Biyoenerjiyi doktorlar da öneriyor”

İngiltere, Japonya, Rusya gibi ülkelerde oldukça yaygın olan Biyoenerji, Türkiye’de yeni gelişen bir dal. Biyoenerjinin pek çok gelişmiş ülkede tıbbi tedavilerin yanında kullanıldığını belirten Hande Çalışkan, “Biyoenerji, kişinin yaşam enerjisinin belirli bir düzene girmesi anlamına geliyor. Kanser, migren, anksiyete gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılabiliyor. Son zamanlarda tıp doktorlarının da önerdiği bir yöntem haline geldi. Hatta birçok biyoenerjist, doktorlarla birlikte çalışabiliyor” ifadelerini kullandı.

Kişiye özel uygulama yöntemi

Biyoenerji ve nefes terapisi eğitimlerini Yeditepe Üniversitesi’nin düzenlediği kurslardan alandığını belirten Çalışkan, “Access Bars eğitimini ise Access Türkiye’den aldım. Bu alanların hepsinde sertifikam var. İşletme mezunuyum ve şu anda sosyoloji okuyorum. Psikoloji ve sosyoloji temeli alan bir kişinin, karşısındaki insanı çok daha kolay anladığını düşünüyorum” dedi. Çalışkan, tedavinin şekli ve yöntemini kişinin özelliklerine göre belirlediğini kaydederek, şöyle devam etti: “Danışanlarımla bir araya geldiğimde ilk olarak; biyoenerji, nefes terapisi veya access bars yöntemlerinden hangisine daha yatkın olduklarını belirliyorum. Çünkü her uygulama her kişi için aynı olumlu sonucu getirmeyebiliyor. Örneğin 65 yaş üzerindeki danışanlarıma nefes terapisi uygulamasını önermiyorum. Biyoenerji, kişiye dokunmadan 20-30 santimetre uzaktan uyguladığımız bir yöntem. Danışan uygulama anında biyoenerjiyi bir ısı, üşüme veya karıncalanma olarak hissediyor. Bu his kişiden kişiye değişiyor.”

“Bedenin ve ruhun dengelenmesini sağlıyoruz”

Tedavi yöntemlerinde çok kuralcı yaklaşılmasına karşı olduğunu ifade eden Biyoenerjist Hande Çalışkan, “Çünkü yaptığımız işlem çok içsel bir çalışma. O anda iç sesim ne söylüyorsa bunu yapıyorum. Yöntemin doğruluğunu danışanlarımın olumlu geri dönüşünden anlıyorum” dedi. Çalışkan sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanların enerji aldığı noktaları, ana çakraları var. Bu alanlar enerji almalarını sağlıyor. Ancak zamanla bu çakraların çalışmalarında bozulma yaşanıyor. Çünkü hayatın akışı içerisinde üzülüyoruz, stres yaşıyoruz, ekonomik şartlar zorluyor. Dolayısıyla sıkıntılarımız ve mutsuzluklarımız, çakraların sağlıklı çalışmasını engelliyor. Biz uyguladığımız yöntemlerle çakraların eski işlevlerini kazanmasını, insan bedeninin ve ruhunu dengelenmesini sağlıyoruz.”

“Doğru nefes almalıyız”

İnsanların biyoenerji, nefes terapisi, meditasyon ve access bars gibi tedavi yöntemleriyle daha dengeli enerji aldıklarını aktaran Hande Çalışkan; beden ve ruhun, yaşadığı sıkıntılarla baş edebilme gücünü bu şekilde elde ettiğini söyledi. Çalışkan, “Hepimizin hayatta yaşadığı zorluklar var. Bunların sağlıklı bir şekilde üstesinden gelebilmek için doğru nefes almalıyız. Özellikle diyafram nefesini kullanmaya özen göstermeliyiz. Korku, kaygı ve endişelerimizden kurtulmak için meditasyon yapabiliriz. Bu koşuşturmacada her şeyin para olmadığını, iç huzurun hepsinden önce geldiğini unutmamak lazım. Böylece özümüze ulaşabiliriz” diye konuştu.

“Biz bir ara kablo gibiyiz”

Herkesin alabileceği bir hizmet sunduklarının altını çizen Biyoenerjist Hande Çalışkan, “Kaygılarından ve ağrılıklarından kurtulmayı arzu eden herkes, bu danışmanlıktan faydalanabilir. Biz bir ara kablo gibiyiz. Yöntemlerimiz fiziki rahatsızlığa, iç huzursuzluğa, strese, çözemediğiniz korkulara şifa oluyor. Ben burada gerçekten ihtiyacı olduğunu hissettiğim, ekonomik durumu olmayan bazı kimselere ücretsiz tedavi uyguluyorum. Çünkü bu yeteneği, bizlere verilmiş bir görev olarak gördüğüm için maliyet öncelikli yaklaşmıyorum. Bir insanın, buradan mutlu olarak ayrılmasını sağlamanın getirdiği manevi haz bana yetiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

0541 342 21 01