Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hülya Cebeci,  insanlara hayvanları sevdirmek için yaptıkları çalışmaları, Sarıyer Posta gazetesine anlattı.

1983 yılında İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne başladığını ve 1988’de mezun olduğunu söyleyen Cebeci, “İlk işyerim bir aşı firması oldu, daha sonra Küçükçekmece Belediyesi’nde memuriyet hayatım başladı. 12 yıl boyunca orada çalıştım. Ardından Şişli Belediyesi Veteriner Müdürlüğüne getirildim. Şimdi de Sarıyer’de çalışıyorum” dedi.
“SARIYER’E YAKIŞAN ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

sarıyer-belediye-sokak-hayvan-sağlık-bakımSarıyer’de sahipsiz olan hayvanların rehabilitasyonu ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için çalışmalar yapıldığını söyleyen Cebeci, “Müdürlüğümüz, bölgede insanlarla hayvanların, sorunsuz bir şekilde yaşamalarını sağlamak amacıyla yasal düzenlemeler çerçevesinde çalışmalar yapıyor. Burada üç hekim görev yapıyor, hayvanlara operasyonlar yapılıyor ve tedavi süreci bittikten sonra doğal yaşama salınıyor” diye konuştu. Kendisinden önce başlatılan işlemlerin devam edeceğini belirten Cebeci, “Sarıyer’e yakışan çalışmalar yapacağız, hayvanların kafeslerini yenileyeceğiz. En önem verdiğimiz şeylerden bir tanesi hayvanların sağlığı. İnsan sağlına da çok önem veriyoruz, bunun için de uyuz ve kuduzla mücadele ediyoruz. Yapılması gereken çok şey var” ifadelerini kullandı.
“BARINAKLARI ÇOK DOĞRU BULUYORUM”

Hayvan severlere ihtiyaçları olduğunu ve mantıklı bir iletişim kurmaları gerektiğini belirten Cebeci, “Hedefimizin hayvan ve insan sağlığı olduğunu iki taraf da bildiği müddetçe çatışacağımız bir nokta yok. Hayvan barınakları tartışmalara neden oldu. Ben, barınak olayını çok doğru buluyorum. Barınaklarda hayvanlara gereken tedaviler ve doğal yaşam alanı sunulabiliyor. Dolayısıyla hayvanlar için de insanlar için de oldukça güzel bir durum” şeklinde konuştu.
“ÇOCUKLAR HAYVANLARDAN KORKUTULARAK BÜYÜYOR”

Önümüzdeki süreçte okullarda hayvan severlik üzerine eğitimlerin olması gerektiğini vurgulayan Cebeci, “Çocuklar, hayvanlardan korkutularak büyütülüyor. Bizim buna engel olmamız lazım. İlköğretim seviyesindeki çocuklara hayvan sevgisini anlatacağız. Bizzat ben de, daha önce yaptığım gibi, bu derslere katılacağım ve çocuklara hayvan sevgisini aşılayacağım” diyerek sözlerine son verdi.