Uzun yıllar Belediye’de veteriner görevinde bulunduktan sonra Madagaskar Veteriner Kliniği’ni hizmete açan Veteriner Hekim Oruç Akgül, veteriner olmanın yanı sıra bir de hayvan dostu. Akgül, kliniğinde sokak hayvanlarına da destek olurken, “Tesadüfen gördüğünüz yaralı ya da hasta kedi-köpeği çekinmeden kliniğimize getirebilirsiniz.”diyor.
Son teknoloji cihazlarla donatılmış kedi ve köpek gibi hayvanların bakım, tedavi ve cerrahi müdahale yapılabilen Madagaskar Veteriner Kliniği’nin sahibi Veteriner Hekim Oruç Akgül, aynı zamanda bir hayvan dostu. Üç köpek besleyen Akgül, “Tesadüfen gördüğünüz yaralı ya da hasta kedi-köpeği çekinmeden kliniğimize getirebilir veya telefonla durumu hakkında bilgi alışverişi yapabilirsiniz.”derken sokak hayvanlarına da yardım elini uzatıyor.

HER TÜRLÜ MÜDAHALE YAPILABİLEN BİR KLİNİK

Zekeriyaköy’deki son teknoloji ile donatılmış kliniğinde yaptığı inanılmaz müdahaleleri anlatan Veteriner Hekim Oruç Akgül, ayrıca Sokak Hayvanları için başlattığı ‘Destek Programı’nı da sadece Sarıyer Posta’ya açıkladı. Akgül, Madagaskar Veteriner Kliniği  kurarken ki amacımız; can dostlarımız olan hayvanlarımızın tüm sağlık problemlerini teknolojinin bize sunduğu en iyi imkanlar ile çözebilmek ve yaşam koşullarının iyileştirilmesini sağlamak.”dedi.

7/24 VETERİNER BULABİLİRSİNİZ

Kedi ve köpekler için tıbbi her türlü müdahalenin ve cerrahi operasyonların yapılabildiği bir klinik oluşturan Veteriner Akgül, şunları söyledi: “Kliniğimizde tüm aşı ve paraziter uygulama takipleri, iç hastalıkları  teşhis ve tedavisi, genel ve özel cerrahi operasyonlar, laboratuvar hizmetleri, diş temizliği ve tedavisi, koruyucu hekimlik, danışmanlık hizmetleri, röntgen ,yoğun bakım ünitesi, pet kuaför, yıkama ve dostunuz için gerekli olan pet malzeme ve ürün temini gerçekleştirilmektedir. Ama bizim asıl işimiz cerrahi müdahale. Kapalı devre anestezi cihazımız ve EKG miz mevcuttur. Tüm operasyon çeşitleri için malzemelerimiz bulunmaktadır. 7/24 açığız. Her daim bir veteriner hekim mutlaka kliniğimizde mevcuttur.”

SOKAK HAYVANI DESTEK PROGRAMI
























İnanılmaz bir hayvan dostu olan Veteriner Hekim Akgül, hayvan severlerinde gönlünü kazanmasını biliyor. Kliniğinde sokak hayvanlarına da destek olan Akgül, “Tesadüfen gördüğünüz yaralı ya da hasta kedi-köpeği çekinmeden kliniğimize getirebilir veya telefonla durumu hakkında bilgi alışverişi yapabilirsiniz.  Ayrıca koruyuculuğunu ve beslenmesini üstlendiğiniz sokak hayvanlarının zor durumda olduğunu düşünüyor ve tedavi ettirmek istiyorsanız kliniğimize getirebilirsiniz. Bu hastalar muayene edilir, tedavileri gerekiyorsa, önemli bir oranda indirim karşılığında tedavilerini yaptırabilirsiniz. Cerrahi müdahale gerekiyorsa, yine aynı şekilde olabildiğince indirimli bir ücret ödeyerek müdahalelerini yaptırabilirsiniz. Gerektiği durumlarda da sokak hayvanlarını belediyelerin bakım evlerine yönlendirip tedavileri ve korunmaları konusunda desteğimizi alabilirsiniz.”diye havyan severlere çağrıda bulundu.

850 HASTA TABURCU ETTİK

Bir dönümlük bahçesi bulunan ve 500 metre de kapalı alana sahip klinikte hizmet veren hayvan dostu Veteriner Hekim Akgül, cerrahi alanda da oldukça uzman. İstanbul Üniversitesi’nde Fizyoloji Anabilim Dalı’nda kan hastalıkları üzerine doktora yapan Akgül, “Üniversite yıllarında Veterinerlik fakültemizin Cerrahi Kürsüsü’nde asistan öğrenci olarak 1,5 sene görev almıştım. Bu yüzden cerrahi alanında birçok operasyonu yakinen görme ve asiste etme fırsatı buldum. Belediye veterineri olarak çalıştıktan sonra 2,5 yıl önce bu kliniği hizmete soktum. Bu süre içerisinde 850 ağır hastayı tedavi ettik. Yalnız bu sayı; aşı, operasyon için gelen hastalar dışındadır. Ulaştığımız rakam tamamen dosya açıp tedavi edip taburcu ettiğimiz hasta sayısıdır.”diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN DEĞİŞİK ŞEHİRLERİNDEN HASTA GELİYOR

Son teknoloji imkanlarına sahip olan klinikte her türlü cerrahi müdahale yapılması ve çok ağır durumdaki hastalara şifa verme imkanı nedeniyle Türkiye’nin birçok şehrinden buraya talep var. Veteriner Hekim Akgül, “Ülkemizin farklı yerlerinden hasta geliyor. Mesela ülkemizin güneydoğusunda bir savaş var. Savaş bölgesinde yaralanmış hayvanlar tedavi ettik. Oradan üç köpek getirildi. Durumları oldukça ağırdı. Diyarbakır’dan, Eskişehir’den, Iğdır’dan, Antalya’dan, İzmir’den çok değişik şehirlerden zaman zaman bize hasta geliyor. Ancak bunlar genelde çok ağır durumdaki hastalar. Cerrahi müdahale istiyor. Tedavi edip iyileştirip taburcu ediyoruz.”dedi.

 

Tarakçı Caddesi No:71/T – Zekeriyaköy

Tel: 0212 201 51 52

Gsm: 0506 564 74 75

e-mail:madagaskarveterinerkliniğ[email protected]

http://www.sariyerposta.com