4. Levent’te kısa süre önce açtığı muayenehanesinde hastalarını kabul etmeye başlayan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eda Işıl, hastaların plastik cerrahi alanında dikkat etmeleri gereken konular üzerine önemli tavsiyelerde bulundu.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eda Işıl, 4. Levent’te kısa süre önce açtığı muayenehanesinde hastalarını kabul ediyor. Plastik cerrahi alanında dikkat edilmesi gereken konular hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Op. Dr. Işıl, estetik operasyon düşünen kişiler için önemli bilgiler verdi. Muayenehane açmasındaki sebebi anlatarak sözlerine başlayan Op. Dr. Eda Işıl, “Muayenehanemi açarken hedefim; hekimliğimi etik ilkeler doğrultusunda uygulayabileceğim, rahat, titiz ve temiz bir ortam sağlamaktı. Burada hastalarıma zaman kısıtlaması olmadan yaklaşabiliyorum, onları dinleyebiliyorum. Bir cerrah olarak hem kendimin hem de hastalarımın ihtiyaçlarına cevap verebiliyorum” dedi.
“ESTETİKTE KİŞİSEL İHTİYAÇLAR ÖNE ÇIKIYOR”

Muayenehanesinde bazı ameliyatsız işlemler gerçekleştirdiğini belirten Işıl, “Burada görüşme, muayene ve ameliyat sonrası kontrollerle bazı ayaktan yapılan tedavi yöntemlerini uyguluyorum. Ameliyat ve diğer girişimsel işlemleri hastanede gerçekleştiriyorum” ifadesini kullandı. Estetik denildiğinde kişisel ihtiyaçların öne çıktığını dile getiren Op. Dr. Işıl, “Estetik cerrahide zaman zaman bazı şeyler revaçta oluyor. Bir dönem kaşları kaldırmak, burnu çok küçültmek modaydı. Ben kişilerin modadan ziyade; iç seslerini dinleyerek, diğer insanların görüşlerine bakmadan, kendi ihtiyaçlarına yönelik verdikleri kararların daha başarılı daha mutluluk verici sonuçlar getirdiğini düşünüyorum” diye konuştu.
“MUTLAKA HEKİMLER TARAFINDAN YAPILMALI”

Op. Dr. Eda Işıl, estetik kelimesinin çok fazla suistimal edildiğine dikkat çekerek şunları kaydetti: “Estetisyen ve estetik uzmanı demek doktor demek değildir. Girişimsel tüm işlemler tıp doktorları tarafından uygulanmalıdır. Aksi durumlarda haberlere konu olan pek çok üzücü olayın yaşandığını görüyoruz. Herhangi bir girişimsel estetik işlem öncesi, bilinçli araştırma ile alanında ihtisas sahibi hekimlere başvurulmalı. Ucuz çözümlere rağbet edilmemesini şiddetle tavsiye ediyorum. Bazen diğer branş hekimlerinin bile uygunsuz şekilde estetik kelimesini uzmanlıklarının yanına yazdıklarını görüyoruz. Buna hiç gerek yok, her uzman hekimin kendine özgü bir branşı zaten var. Plastik cerrahlar olarak üstümüze düşen görev, estetik girişimler hakkında, etik değerler doğrultusunda, bilimsel birikimlerimizi ve deneyimlerimizi ortaya koyarak kişiyi bilinçlendirmektir.”
AMELİYATSIZ YÖNTEMLER DE SONUÇ VERİYOR

Son günlerde gıdı fazlalığı şikayetiyle gelen pek çok hastanın olduğunu aktaran Op. Dr. Işıl, tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Gıdı fazlalığı olan ama ciltte sarkma problemi olmayan genç hastalarda, klasik veya VASER liposuction yöntemiyle sonuç alınabileceğini belirten Eda Işıl, “Zor bir operasyon olmamasına rağmen yine de ameliyattan korkanlar için birçok ameliyatsız gıdı düzeltme yöntemi var ve sınırlı miktarda düzelme sağlanabiliyor. İleri yaşlarda yaşanan gıdı problemlerinde ise ameliyatlı yöntemler daha iyi çözüm getiriyor” diyerek sözlerini tamamladı.