Güzellik günümüz kadınları için vazgeçilmez bir tutku. Ancak güvenilir bir güzellik merkezi bulmak oldukça zor.

Kadınların güzellik tutkusu, ilerleyen teknoloji ve yeni yöntemler ile daha da derinleşiyor. Fakat bizi güzelleştirdiğini sandığımız bazı teknolojiler bir o kadar da zararlı olabiliyor. Güzellik merkezlerine güzel bir görünüm için giden birçok kişi geri dönüşü mümkün olmayan sonuçlar ile dönülebilir. Ancak Sarıyerli kadınlar bu konuda çok şanslı; Sarıyer Merkez Mahallesi’nde 15 senedir güzellik hizmeti veren Mask Güzellik Salonu bu konuda çok titiz.

“TEMİZLİĞE GEREKEN ÖNEM VERİLMİYOR”

Mask Güzellik Salonunun işletmecisi Aysun Göngör Seldüz, Sarıyer ve civarına 15 senedir kesintisiz olarak güzellik hizmeti sunuyor. Özellikle hijyen, sterilizasyon konusunda titiz olan Seldüz, “Maalesef günümüzde birçok kadın, manikür ve pedikür yaptırdığı yerlerde sterilizasyonu önemsemiyor, bu da Hepatit B ve AIDS gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor. Sarıyer civarında ki güzellik salonlarının birçoğu sterilizasyon kullanmıyor. Güzellik malzemelerinin, kolonya ve alkol gibi maddeler ile silinmesi mikrobun sabitlenmesine sebep oluyor. Bu da hastalıkların bulaşma riskini arttırıyor. Her bir manikür ve pedikür arasında yarım saat gibi bir süre olmalı. Bu arada manikür veya pedikür yapılan ürünleri 250 santigrat derecede sterilize edilmesi gerekiyor. Biz hem bunu yapıyoruz hem de müşterilerimize ait özel kitleri burada muhafaza ediyoruz.” diye konuştu.

“KADINLAR HER TÜRLÜ SORUNUNDA BANA DANIŞIYOR”

Güzellik konusunda referans olduklarına değinen Seldüz, “Yaz mevsimine geldik, şimdi insanlar ipek kirpiklerini, kalıcı makyajlarını, saçları ile ilgili şeyleri yaptırmaya başlayacak. Bu da benim için yoğun bir yazın başladığı anlamına geliyor. Müşterim olsun ya da olmazsın sorun yaşayan bütün kadınlar, güzellik uzmanlığımdan kaynaklı bizi tercih ediyor.” ifadelerini kullandı.

“GÜZELLİK KONUSUNDA DAHA BİLİNÇLİ DAVRANMALIYIZ”

Kadınların yaşadığı sorunları değinen Seldüz, “Kadınlara yapılacak işlemler hakkında tam anlamıyla bilgi verilmediği zaman sorunlar yaşanabiliyor. Mesela kalıcı makyaj yaptıran bir müşterinin derisinde, makyaj sonrasında kırmızı, mavi, gri lekeler oluşuyor. Maalesef bu lekeler bazen kalıcı olabiliyor, lazerle silinmesinden de sonuç alınamıyor.  Bunun dışında ‘İpek kirpik’ diye bir uygulama var, bu işlem sırasında bazen Çin malı yapıştırıcılar kullanılıyor. Bu yapıştırıcı kadınların kendi kirpiklerini geri çıkması mümkün olmayan şekilde yok edebiliyor. Bu sonuçların yaşanmaması için, kadınlarımızın biraz bilinçlenmesi ve daha dikkatli davranması gerekiyor.” dedi.

“İŞİMİ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ İÇİN YAPIYORUM”

Sektördeki başarısının sırrını açıklayan Seldüz, “Müşterilerimizin en çok söylediği şey çok temiz olduğumuz. Bunun yanında güler yüzlü olmamız da insanları buraya çekiyor. Ben işimi ticari bir kaygı ile değil, müşteri memnuniyeti için yapıyorum. Bunlardan daha önemlisi, benim için en önemli şey müşterilerimi yapılacak işlemler hakkında doğru bilgilendirmek. Bugüne kadar kendime yapmayı düşünmediğim hiçbir işlemi, müşterime yapmadım. Bu samimiyet, müşterilerimizin tercihini etkiliyor.” diye konuştu

“YETERSİZ DENETİM CİDDİ SORUNLAR YARATIYOR”

Denetimlerin yetersizliğinden yakınan Seldüz, “Sektöre dair hiç bir denetim yapılmıyor. Bundan 10 yıl öncesine kadar denetimler daha sıkıydı, Sağlık Bakanlığı ve Kuaförler Odası tarafından bir dönem denetlenmiştik. Ancak ondan sonra hiçbir denetim yapılmadı. Normal şartlarda güzellik merkezlerinde yapılan tüm işlemlerin sınıflandırmaya göre standart bir fiyatı var, fakat denetimlerin yapılmaması bu tarife fiyatlandırmasını işlemez hale getirdi. Bunu fırsat bilen bazı güzellik merkezleri düşük fiyatta çalışıp, piyasanın kalitesini düşürüyor. Kadınların ucuz diye gittiği bu merkezler birçok risk barındırıyor, hizmetin fiyatını yükselten tek seferlik ürünleri kullanmıyorlar. Bu ürünlerin kullanımı hijjen açısından çok önemli, klinik ve hastanede gibi olması gereken bu ürünler bazı güzellik merkezlerinde yok. Bu durum sağlığımız çok risk yaratıyor.” dedi.

“SAĞLIĞINIZDAN ÖDÜN VERMEYİN”

Kadınların bakımlarına dikkat etmesi gerektiğini belirten Seldüz, “Kadınlar, bakımlarına önem verdikleri kadar sağlılarına da önem vermeli. Güzelliğinizi düşünürken, kesinlikle sağlığınızdan ödün vermeyin. Temizlenmeyen ürünler yüzünden kapılan hastalıkların geri dönüşü olmayabilir. Lütfen buna dikkat edin.” diye konuştu.

Merkez Mah. Şehit. Mithat Yılmaz Cad. No:30/2 (Migros Jet üstü) Sarıyer 

Tel: (0212) 271 35 02 - GSM: 0532 151 76 15