Genç Kızılay Sarıyer İlçe Başkanı Çağatay Bayraktaroğlu, Genç Kızılay Sarıyer İlçe Teşkilat Başkanı Umut Çakmak ve Genç Kızılay Sarıyer İletişim Başkanı Emre Teyin, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'nu makamında ziyaret ederek, gazetemizin pandemi sürecinde yapılan çalışmalara verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Kızılay Sarıyer Şubesi, 'Evde Kal Sarıyer'de Kızılay Var' mottosuyla Covid-19 salgını sürecinde ve Ramazan ayı boyunca ilçe genelinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım götürerek, gönülleri fethetti.

Salgın sürecinde başta Kızılay olmak üzere yapılan yardımlar ve çalışmaları Sarıyerlilere aktarmak amacıyla sahada yer alan Sarıyer Posta Gazetesi'ne Genç Kızılay Sarıyer İlçe Teşkilatı'ndan teşekkür ziyareti geldi. Görüşme samimi bir ortamda gerçekleşirken, Genç Kızılay Sarıyer İletişim Başkanı Emre Teyin, Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu'na hediye takdim etti.

"BEKLENTİNİZ VE ÇIKARINIZ OLMADAN SAHADASINIZ"

Genç Kızılay gönüllülerinin pandemi sürecinde yaptıkları çalışmaları takdir ettiğini söyleyen Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, "Ailelerin bile birbirlerini ziyaret etmekten imtina ettiği corona virüs salgını sürecinde Kızılay'ın yaptığı yardımlar ve cansiperane çalışmaları gerçekten takdir edilmesi gereken bir husus. Aslında siz bir yerde ülkeye herhangi bir katmadeğer üretmeyen belli bir genç kesime mesaj verdiniz. Sonuç olarak Genç Kızılay gönüllüleri olarak herhangi bir beklentiniz ve çıkarınız olmadan sahadasınız. Sergilediğiniz bu davranış takdire şayan. Bu yüzden tüm Kızılay gönüllülerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"SALGIN SÜRECİNDE BAŞARILI BİR SINAV VERİLDİ"

"Kızılay Sarıyer Şubesi, Başkan Fatih Türk öncülüğünde daha aktif" diyen Pehlivanoğlu, "Gönül isterdi ki bu tarz üzücü olaylar yaşanmasın, siz de bu tarz yardımları yapmak zorunda kalmayın ve biz bunları haberleştirmeyelim. Ancak Kızılay tüm felaketler sadece Türkiye'deki vatandaşlarımızın değil, tüm dünyadaki mazlumların yanında yer aldı, almaya da devam ediyor. Eksiklikler mutlaka olacak. Fakat hatalardan ders çıkarıp corona salgını sürecinde iyi bir sınav verildiğini düşünüyorum. Malum Türkiye bir deprem ülkesi. Corona sürecinin altından sosyal yardım anlamında Kızılay'ın başarıyla kalkması beklenen İstanbul depremi öncesi meydana gelebilecek olumsuzluklar için bir umut oldu. Zaten Türk toplumumun olmazsa olmazı ihtiyaç sahibine yardım etmek, paylaşmak" dedi.

"SALGIN İŞİMİZİ YAPMAMIZA ENGEL OLAMADI"

Sarıyer Posta'nın salgı sürecinde sahada olduğunu vurgulayan Pehlivanoğlu, şunları söyledi: "Gazete olarak gerek Kızılay'ın gerek devletin ve STK'ların yaptıkları yardımları halka anlatmak için sahadaydık. Bunu her şeyden önce bir Sarıyerli olarak yapma vazifesi edindim. Bu benim sorumluluğumdu. Masa başı gazetecilik yerine ekiplerle birlikte mahallelere giderek faaliyetleri yerinde takip ettik. Corona virüse karşı her türlü önlemimizi aldık fakat bu salgın işimizi yapmamıza engel olamadı."

"KIZILAY'IN SESİ OLDUNUZ"

Kızılay Sarıyer Şube Başkanlığı'nın salgın süreci boyunca yaptığı çalışmaları sayfalarına taşıyan ve ekipler ile birlikte sahada yer alan Sarıyer Posta'ya teşekkür eden Genç Kızılay Sarıyer İlçe Başkanı Çağatay Bayraktaroğlu, "Öncelikle Kızılay'ın sesi oldunuz. Çünkü hem faaliyetleri Sarıyerlilere anlattınız hem de son günlerde kurumumuz ile ilgili art niyetli haberlerin aksine yaptığınız röportajlar ile gerçekleri aktardınız. Bu dönemde hakkaniyetli gazetecilik yapan çok az insan kaldı. Bu yüzden tarafsızlığınız ve duyarlılığınız için teşekkür ederim" diye konuştu.

"HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI GEREKİYOR"

İstanbul genelinde yaklaşık 10 bin Genç Kızılay Gönüllüsü var. Sarıyer'de ise bu rakam 450. Bu gönüllü sayısına yaklaşık 10 aylık bir sürede ulaştık. Eğitim ve öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte okullara gidip yeniden gençler ile bir araya geleceğiz ve sunum yapacağız. Sizin de bahsettiğiniz gibi herkes evdeyken bizler sahadaydık. Çünkü inanıyorum ki ülke, devlet, bayrak ve milletimiz için bir değer üretmeliyiz. Bunun için de herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor" şeklinde konuştu.