Dünya Sağlık Örgütü, corona virüsün daha hızlı yayıldığı ifade edilen yeni türüyle ilgili İngiliz yetkililerle temas halinde olduklarını açıkladı. Açıklamada virüsün yeni türünün özellikleri ve olası etkileri hakkında daha fazla bilgi edinildikçe DSÖ'ye üye 194 ülkenin bilgilendirileceği de kaydedildi.

İngiltere'nin güneydoğusunda Covid-19'un daha hızlı yayılan yeni türü keşfedilmişti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve bir grup bilim insanı tarafından yapılan açıklamada, ülkede keşfedilen yeni türün yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu bildirilmişti.

"Daha önce öngördüğümüzden çok daha kötü"

İngiltere'den gelen koronavirüsün daha bulaşıcı ve yeni bir türünün tespit edildiğine yönelik mutasyon haberlerinin ardından tüm dünyada yeni bir panik dalgası oluştu. İngiltere'de ilk olarak Eylül ayında tespit edilen yeni mutasyonun, diğer türlere göre daha hızlı şekilde yayılması nedeniyle birçok ülke İngiltere'ye seyahat yasağı kararı almıştı. University College London'dna Prof. Andrew Hayward, yeni mutasyonun ne kadar kaygı verici olduğu sorusuna "Sanıyorum, virüsün değişime uğrayan bu türünün daha büyük bir pandemiye neden olma ihtimalini bilecek kadar yeterli bilgiye sahibiz, daha önce öngördüğümüzden çok daha kötü" yanıtını verdi.

SARIYER POSTA GAZETESİ