Spor Hekimi ve Ortopedi-Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Adnan Bağrıaçık, Türk spor dünyasında görülen corona virüs vakaları ve sokağa çıkma yasağı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen corona virüsü Türkiye’de 44 can alırken, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak ve Fenerbahçe Erkek Basketbol takımının idari kadrosundaki bazı isimlere bulaştı.

“DURUMLAR İÇ AÇICI DEĞİL”

Türkiye’deki tüm liglerin seyircisiz oynanmasının ardından alınan karar doğrultusunda ertelenmesine ilişkin ‘karar geç alındı’ eleştirisi yapanlara Spor Hekimi ve Ortopedi-Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Adnan Bağrıaçık da katıldı. Bağrıaçık, “Önce Fenerbahçe Basketbol Takımı, sonra Fatih Terim, Abdurrahim Albayrak ve şimdi de milli boksörler... Maalesef durumlar iç açıcı değil. Spor camiasında öfke büyük. Maçların ertelenmesindeki geç kalınmayla alakalı. Federasyonlar ve ilgili bakanlık topu Bilim Kurulu’na atıyor. Vebal ağır, top şimdi onlarda. Spor camiasında öfke ve korku ağırlıklı bir psikoloji mevcut” diye konuştu.

“SPOR VE SAĞLIK CAMİASININ SESİNİ DUYUN”

Sokağa çıkma yasağının getirilmesi gerektiğini söyleyen Bağrıaçık, “Birçok doktor ve sağlık çalışanı hasta ve karantinada. Kayıplar sizler için çok yakında.! İki aydır bağıra bağıra ‘geliyorum’ diyen corona artık kucağımızda. Bu süre içinde kendimizi korumak dahil bize hiç bir eğitim verilmedi. Hastalık hakkındaki en iyi bilgilerimiz kendi çabalarımızla öğrendiklerimiz. Tedavi yöntemleri bile Bilim Kurulu tarafından günlük olarak değişiyor.  Spor camiası ve sağlık camiası olarak sesimizi duyun! Daha çok test ve sokağa çıkma yasağı derhal.!  Yoksa bizler corona an, sizler vicdan azabından öleceksiniz” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA