Dişlerde oluşan kırılma sorunları ağız içinde büyük bir bölümü kapsayacak şekilde travma yaralanmaya neden olmaktadır. Diş kırıkları dış yüzey ve küçük kırıklar ya da çatlaklar olarak görülebilmektedir. Fakat görüntüde oluşan bu kırıklar bazen gözle görünür bir çatlakla sınırlı kalmadığı gibi daha ciddi sorunları meydana getirmektedir. Bu nedenle kısa sürede tedavi edilmesi gerekli olup bunun için en doğru tercih gebze diş kliniği tedavisi bulunmaktadır.

Dişler eğer yerinden oynama haline geldiyse kök taraftan kırılmış ve diş kemiğine zarar vermiş olabilmektedir. Bunları anlamak için ilk yapılması gereken ise diş muayenesi olması gerekli olmaktadır. Muayene ile birlikte tıbbi görüntüleme muayenelerinde yapılması faydalı olmaktadır. Bu işlemler için tedavi hizmetlerini en uygun fiyatlar ile yararlanmak için gebze diş kliniği hizmet vermektedir.

Kırılan Dişler Tedavi Edilebilir mi?

Tedavi edilebilmesi için dişin aldığı hasar önemli olmaktadır. Oynayan dişler kırılmadan ya da kemikten kaynaklı olmaya bağlı olmaktadır. Bu gibi vakalarda önemli olan dokuların durumudur. Dişin yan tarafa doğru hareket alması da tedaviyi dikey yöne göre olumlu yönde etkiler. En doğru bilgi gebze diş kliniği muayenesi ile belirlenir.

Nasıl Tedavi Edilir?

Diş tedavisi planlaması diş kırığı ile zarar gören dokuya göre yapılır. Dişte oluşan kırık dişin kök tarafına çok fazla uzanmaması halinde kırık olan parça çıkartılmakta ve o kırık dokuya tedavi uygulanmaktadır. Kırık pulpaya kadar uzandığı zaman ise kanal tedavisi ile bir tedavi uygulanmaktadır. Kırık parçası ise kron kaplama ile tedavi edilme imkanı sunar. Kırığın köke kadar ulaştığı dişlerde ise maalesef diş çekilmesi ihtimali ortaya çıkar. Bu durumların diş çekiminin yaşanmaması halinde hızlı bir şekilde diş hekimine gelinmesi önemlidir.

Diş Kırıkları Tedavi Yöntemleri

Diş kırıldıktan sonra enfeksiyon oluşturduysa eğer, kesinlikle kanal tedavisi uygulanması gereklidir. Ayrıca kırık, diş köküne kadar ulaştığı zamanda ise kanal tedavisi yapılması gerekli olmaktadır. Kanal tedavisi diş kırığı tedavisini değil kırıkla birlikte olan enfeksiyonu gidermek için de faydalı olmaktadır. Bu işlem sayesinde dişin çekilmesi ortadan kalkar ve daha sonrasında çeşitli tedaviler uygulanma imkanı ortaya çıkar.