Sarıyer’de engelliler için önemli çalışmalara imza atan CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı Engelliler Komisyonu açtığı stant ile çalışmalarını sürdürdü.


Engellileri yaşamın içine katmak için çalışmalarını devam ettiren CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı Engelliler Komisyonu kendi ürettiklerini kermeslerde, etkinliklerde ve AVM’lerde satarak hem engelliler için geçim kaynağı hem de iş olanağı sağlamış oluyor. CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı Engelliler Komisyonu’dan Aysun Deniz Sarıyer Posta Gazetesi’ne çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aysun Deniz, engellilerin sürekli yanında olmaya çalıştıklarını belirterek, “Bu proje ilk olarak güler arkadaşımızın evindeki takı atölyesinin boşaltılması talebiyle başlayan bir projedir. Bu takıların nereye taşıyacağımızı düşünürken CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz bize Ayazağa seçim koordinasyon merkezinde bir oda verebileceğini söyledi. Aynı zamanda Ayazağa’nın Sarıyer’e yeni bağlanmış olmasından dolayı kadınları bize çok uzaktı. Atölyemizin oraya taşınmasıyla onlara bir şekilde dokunmuş olduk” dedi.

Elde edilen kazanç engelliler için harcanıyor

2Anlamlı projeye nasıl başladıklarını da aktaran Deniz, “İlk etapta takıyla başlayan çalışmalarımız genişledi. Bir baktık ki biz kendimizi aştık. Ürettiklerimizi satmak ve gelir elde etmek için arayış içine girdik. Bunun sonucunda ürettiklerimizi kermeslerde ve AVM’lerde satmaya başladık. Ondan sonra böyle bir soru aklımıza geldi elde edilen karı kimin için, nerde harcayacağız oldu. Hepimizin ortak kararı olarak engeliler için harcama kararı aldık. Geçen sene elde ettiklerimizle 8 kahvaltı bir düğün gerçekleştirdik. Bunların hepsini CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’na maddi külfet getirmeden, kendi ürettiklerimizle yaptık” ifadelerini kullandı.

Deniz: Engellilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz

Sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı çalışmalarının devam edeceğini dile getiren Deniz, “CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı engelliler komisyonu olarak her hafta bir mahallede engelli vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Bununla beraber yalnız olmadıklarını göstermeye çalışıyoruz. Hedefimiz engellilerimizi yaşam içine katmak istiyoruz. Onlarla beraber çalışmalar yapıp, yanlarında olduğumuzu gösteriyoruz. Bu konuda çok güzel projeler hayata geçirdik. Daha da güzel projelerle engellilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.