Özel 100. Yıl Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Alper Bozkurt, Covid-19 pandemisi sürecinde PCR testinin yeterli sensitivitiesinin olmaması, testin bir çok hastada üçüncü örnekte pozitifleşmesi ve zaman zaman sonuçların geç çıkması gibi sebeplerden dolayı hastaların tanı sürecinde Toraks Bilgisayarlı Tomografi Tetkiki (BT) tercih ettiğini söyledi.

Covid-19 hastalığında bulaş riskinin azaltılması için erken teşhis ve izolasyonun çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Alper Bozkurt, "Corona virüse özgü ilaçların yokluğu veya aşılama sürecinin yavaş ilerlediği bu günlerde, hastalığı erken bir aşamada tespit etmek ve enfekte olmuş bir hastayı sağlıklı kişilerden hemen izole edilmeli" dedi.

"Pratik ve hızlı bir yöntemdir"

''Bilgisayarlı Tomografi (BT), corona virüs hastalığı tanısında akciğer tutulumunu göstermesi açısından daha güvenilir" diyen Bzokurt, "BT pratik ve hızlı bir yöntemdir. Bu sayede hastaneye yatması gereken hastaların tespiti yapılarak tedavi sürecinin en erken bir şekilde başlanması sağlanmaktadır. Nisan ayında yayınlanan bir çalışmada, Covid-19 tanısı için BT’nin duyarlılığının yüzde 94 olduğu sonucuna varılması göstermektedir ki, Bilgisayarlı Tomografi (BT)'nin pandemi şartlarında hızlı karar verilmesi gereken orta- ileri vakalarda tarama testi gibi yaygın olarak kullanılmakta" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ