has114 Mart Tıp Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen aktivitelerle sağlık çalışanlarının sorunları dile getirilirken, vatandaşların da sağlık kuruluşları ve çalışanlarla pozitif diyalog kurmaları için değişik ortamlar yaratılıyor.

İstinye Devlet Hastanesi’nde de çocukların hastaneye gelmekten korkmamaları ve hastanenin de bir eğlenme yeri olabileceği düşüncesiyle palyaçolar getirilip, eğlence düzenlendi. Hastanenin bekleme salonunun bir köşesinde çocukları toplayan palyaçolar onlarla çeşitli oyunlar oynayıp, yüzlerine hayvan figürleri çizdiler.

has2

Anneleri oyun alanının kenarında beklerken, çocuklar hastanede olduklarını unutup, palyaço ağabey ve ablalarıyla hoş vakit geçirmenin tadına vardılar.

BAŞHEKİM KİRAZ: “ÇOCUKLARIN OLUMSUZ BAKIŞINI YOK ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Osman Gazi Kiraz, bu tür sosyal faaliyetlerin vatandaşlarla sağlık kuruluşları arasındaki soğuk havayı dağıtıp, yerini ılımlı ve olumlu bir havaya bıraktığını söyledi.

has3

Dr. Kiraz, “Özellikle çocuklar hastanelere gelmekten çok korkarlar. Çünkü buralarda doktor vardır, hemşire vardır, iğne vardır, ilaç vardır ve insanların sağlığı ve iyiliği için çalışan personel vardır ama çocukların algı şekline göre bunların hepsi onlara korku verir. Bu nedenle anne-babalarıyla bile gelseler, beyaz formalı doktoru, hemşireyi görünce korkuya kapılırlar. Ama hastanede bir palyaçoyla oynamak, başka çocuklarla birlikte hoş vakit geçirmek onların beynindeki olumsuz algıyı yavaş yavaş ters yöne çevirir. Bu nedenle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 4 gün boyunca değişik sağlık kuruluşlarında farklı etkinlikler düzenlenmesine karar verildi. Bu çerçevede hastanemizde de çocuklar için eğlence  düzenledik. Çok da memnun oldular” dedi.