Sağlıklı yaşam bugün hepimizin merak ettiği konulardan biri. Sağlıklı yaşam ve diyet konusunda ne gibi hizmetler sunuyorsunuz?

Kurumsal firmalara sunduğumuz yerinde diyetisyen hizmetimiz ile firma mensuplarının sağlıklı yaşam ve kilo kontrolünün sağlanmasını sağlıyoruz. Şöyle ki, haftalık periyotlar ile düzenlediğimiz yerinde diyetisyen hizmetimiz firmanın mensup sayısına göre planlanır (haftada bir veya iki gün şeklinde). Firma bünyesinde yerinde diyetisyen hizmeti sunmaya başlamadan önce firma mensuplarının kan tetkikleri üzerinden her hangi bir metabolizmal sağlık problemi olup olmadığı kontrol edilir. Bu işlemi bir nevi Check Up gibi değerlendirebilirsiniz çünkü İnsulin direnci, tiroid problemi gibi medikal tedavi gerektiren durumları var ise tespit ediyoruz. Sonrasında firma bünyesinde kurulumunu gerçekleştirdiğimiz analiz cihazımız sayesinde diyetisyenlerimiz kendisinden danışmanlık almak isteyen firma mensuplarının vücut analizlerini yaparak kişinin hedef kilosunu, başlangıç noktasını ve ulaşabileceği kiloyu belirliyorlar ve danışmanlık hizmeti alan firma mensuplarının beslenme düzenini hafta hafta takip ederek sağlı beslenme düzenine sahip olmalarını ve yaşam kalitelerini artırmalarını sağlıyorlar. Danışmanlık hizmetinin yanı sıra diyetisyenlerimiz önceden periyotları belirlenen bir etkinlik takvimi hazırlayarak bilgilendirme yazıları ve seminerlerle doğru beslenme hakkında eğitimlerde veriyorlar.

Kurumsal sigortalılar da bu hizmetten faydalanabiliyor. Nasıl işliyor bu sistem?

Bizim DoktorLab adını verdiğimiz istasyonlarımız var. Kurumların içerisine bir görevli arkadaşımızı yerleştiriyoruz. Hızlı analiz yapılabilecek tahliller için bir sistem kuruyoruz. Aynı zamanda EKG için bir çalışma yeri oluşturuyoruz. Böylece işyeri doktoruyla birlikte paralel çalışıyoruz. İşyerinde acil olmayan tahlil örneklerini alıyoruz, tahlilleri ıso 15189 standartları geri akredite olan merkezimize uluslar arası standartlara uygun koşullarla getirip çalışmalarını tamamlıyoruz. Doktorlar verdiğimiz şifre ile internet üzerinden tahlil sonuçlarına ulaşıyor. Zaman kaybı olmuyor. Genellikle kişiler tahlil için hastanelere gidiyorlar. Özel sağlık sigortası olanlar için bu hasar/prim oranını artıran bir durum. Bizim sistemimizle hastaneye gitmelerine gerek kalmıyor. Hasar oranlarını çok ciddi şekilde aşağıya indiriyoruz. Bu da sigortalılara olumlu yansıyor.

 

Check-up konusunda görüşlerinizi alabilir miyiz? Check-up Nedir?

Her hangi bir sağlık problemine bağlı olmaksızın kontrol amaçlı yapılan tetkiklere Check Up denir. Zamanın göreceliği nedeniyle metropollerde yaşayan kişiler çok hızlı yaşamaktadır bu nedenle çağımızın hastalıklarına yakalanma olasılıkları yaşam tarzlarının düzensizliği ve hızı nedeni ile çok daha olasıdır. Bu tatsız durumlarla karşılaşmamak sağlık problemlerini henüz geri dönülemez noktalarda değil iken çözebilmek ve elbette ki kişinin kendisini hem maddi hemde manevi harabiyetten koruyabilmesi için yılda ortalama 2 kere check up yaptırması yüksek bir ivmeyle gelişen bilim ve teknoloji sayesinde günümüzde bir çok hastalığı erken tanı döneminde tamamen iyileştirelebilindiğini göz önünde bulundurulduğunda önemlidir.

Check-up Ne Zaman Yaptırılmalıdır?

Etkin bir ön kontrol için check up programı kişiye özgü olmalıdır. Yani kişinin yaşı, ailenin sağlık öyküsü, varsa sağlık problemleri ve yaşam tarzına bağlı olarak düzenlenmelidir.

Check Up önleyici sağlık kontrolü olduğu için herhangi bir zaman diliminde düzenli aralıklarla yılda 2 kere yapılmalıdır.

Çocuklar İçin Check Up Neden Önemlidir?

“Çocuklara belli dönemlerde yaptırılan Check Up, hastalıkların erken tanı ve tedavisinde kolaylık sağlar. Yıllık check up’lar çocuğunuzun sağlığını, büyümesini ve gelişmesini daha iyi anlamanızı sağlar, büyümesini ve gelişmesini takip edebilirsiniz. Ayrıca periyodik check up muayenelerinde çocuğunuzdaki gelişme, uyku, konuşma, davranış bozuklukları erken dönemde teşhis edilebilmektedir.

Check up periyotları nasıl olmalı?

Çocuklar doğumda, 1. ayında, 2. ayında, 4. ayında, 6. ayında, 9. ayında, 12. ayında, 15. ayında, 18. ayında ve 24. ayında muayene edilmelidir. Ayrıca 24 aylıktan sonra 7 yaşına kadar her yıl 1 defa check up yaptırılmalıdır. Daha sonra 17 yaşına kadar her 2 yılda bir defa check up yaptırılması uygundur.

YVZ_0089Laboratuvar hizmetini eve götürmek orijinal bir fikir. Nasıl ortaya çıktı?

Gene Fowler’ın bir sözü vardır. “Siz zamanı değil zaman sizi harcar.” Günümüzde en kıymetli şey Zaman… Ulaşımın oldukça zor olduğu bu kadar büyük metropollerde hastalar bize gelmesin biz onlara gidelim. Hayatlarını kolaylaştıralım. Özellikle çalışanlar için bu önemli bir proje. Çünkü zaman kaybını ortadan kaldırıyor. Hali hazırda sağladığımız yerinde labaratuar hizmetini İstanbul ve Ankara da yürütüyoruz yakın zamanda diğer metropol şehirlerimizde de yürütmek için çalışmalarımız devam ediyor

Sadece çalışanlar için değil yaşlılar ve evden çıkamayanlar için de çok faydalı bir düşünce. Hizmeti anlayışını bir üst seviyeye çıkarıyor. Hizmetin başka kapsamı var mı?

Özellikle fobisi olan kişiler, örneğin MR’a giremiyor. Genellikle açık MR isterler. Açık MR ise belirli bir noktaya kadar yardımcı olur, belirli bölgeleri çok iyi analiz edemez. Çünkü Tesla miktarı düşüktür. Oysa kapalı MR’larda çok daha iyi görüntü elde edilir. Biz fobisi olan hastalar için psikolojik destek veriyoruz. Hasta psikologla birlikte MR’a giriyor, telkin edici konuşmalar yapılıyor.

Laboratuvar ve görüntüleme hizmetlerinde bu çapta hizmet örnekleri var mı?

Bizim verdiğimiz hizmetin dünyada bir benzeri yok. Kısa zaman önce Fransa’dan Medspace grubundan bir talep geldi. Aynı sistem Fransa’da veya başka bir ülkede uygulanabilir mi görüşüyoruz. Avrupa’da böyle bir sistem olmadığını onlar bize söylediler. Türkiye’de de bir örneği olmadığını biliyoruz.

İstanbul başta olmak üzere Türkiye Sağlık turizminde parlayan yıldız/yükselen trend… Check Up paketleri ile //verdiğiniz hizmetlerle  bu pazarda nasıl bir çalışma yürütüyorsunuz?

Türkiye, sağlık turizminin tüm türlerinde oldukça ileri ve gelişmiş bir altyapıya sahip bulunmaktadır. Özellikle son 8 yılda gerek kamu hastaneleri gerekse özel hastane ve sağlık kuruluşları, fiziki ortamlarının iyiliğinin yanı sıra yetişmiş doktor ve diğer sağlık personeli açısından da ileri ülkeler seviyesine ulaşmış ve hatta Medikal Turizmde bazı konularda daha da ileri geçmiş bulunmaktadır.

Medilab olarak bizlerde Network ağımızda bulunan sağlık ve turizm sektöründe hizmet sunan kuruluşlarla entegre çalışarak sağlık kontrolleri için bize başvurmuş kişiler için sağladığımız hizmet süreci kişinin tüm gereksinlerimi karşılamakta. Yani konaklamasından transferine check up sonrası varlığı anlaşılmış sağlık sorunlarının çözümüne kadar sunulan A’dan Z’ye yüksek hizmet kalitemizle bir hizmet süreci sunuyoruz ve fiyat avantajları ile yurtdışından sağlık turizmi için gelenlerin tercih noktasında üst sıralarda yerimizi yer alıyoruz.

Kendi hayatınızda uyguladığınız, sağlıklı yaşam için olmazsa olmaz diyebileceğiniz şeyler nelerdir?

Spor hayatımda bir yaşam biçimidir. Günde mutlaka 20000 adım atmaya çalışırım.  Sağlıklı beslenmeye dikkat ederim. Günlük olarak spor yaparım hareket etme fırsatlarını değerlendiririm. Özellikle asansör ve yürüyen merdiven yerine merdiven tercih ederim ve yakın mesafe olan her yere yürümeyi tercih ederim. Belirli bir saatten sonra asla beslenmem.