Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, corona virüs salgınındaki son durum ve alınabilecek yeni kararlarla ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özlü, "Kimse kendini güvende hissetmesin. Ben hasta olursam hafif atlatırım ya da hasta olursam hastanede tedavi olurum iyileşirim diye düşünmesin" dedi.

Bugün saat 17.00'da toplanan Bilim Kurulu, salgının seyrini ve alınan önlemleri değerlendirecek. Geçen hafta alınan kısıtlama kararlarının ardından bu hafta da yeni kararların gelebileceği iddia ediliyor. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü de alınabilecek yeni kararlarla ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Tevfik Özlü'nün açıklamaları şu şekilde:

"Maalesef artışlar devam ediyor. Bundan 1 hafta-14 gün önceki durumları yansıtıyor. Henüz daha son kısıtlamaların etkisinin görüleceği zamana yeni yeni gireceğiz. BU artışlar beklenen bir durum. Bu artışlar olduğu için bu tedbirler geldi. Üzücü ama şaşırtıcı değil.

İnsan hareketliliğini kısıtlamalar gelebilir ama bunları bugünden konuşup karamsar bir şey vermek istemiyorum. Çok da telaffuz etmek istemiyorum. Toplumsal alanda alınan tedbirler yeterli, ben bunların işe yarayacağını inanıyorum. Ama burada önemli olan bu tedbirleri by-pass etmemek lazım. Kısa devre yapıp bunları geçersiz hale getirmememiz lazım. Çünkü ciddi anlamda insan hareketliliği azaldı. 30 milyondan fazla insan bu tedbirlerden etkileniyor ve sokağa çıkması azaldı. Yoksa hem bu kısıtlamalardan maruz olacağız hem de yeni kısıtlamalara ihtiyaç duyulacak. Gerek yok. Bu süreçte yalnız olacağız, evimizde olacağız. Eş-dost-akrabalarla birlikte olmayacağız. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor."

SARIYER POSTA GAZETESİ