Sağlık Bakanlığı Corona Virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, salgından korunmak amacıyla uzmanlar tarafından tavsiye edilen cerrahi maskelerin ne zamana kadar takılacağına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

11 Mayıs’ta açılan AVM'lerin önünde oluşan kuyruklar, Covid-19 salgınıyla mücadelede ek tedbirlerin alınmasını gündeme getirdi. Yamanel, maske takma tedbirinin ne zamana kadar süreceğine ilişkin ise ''En iyi ihtimal 2021’in başına kadar maske takacağız'' dedi.

“2021’in başına kadar maske takacağız”

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, “Global bir bağışıklığı kazanmadıktan sonra bu yeni normale alışmamız gerekiyor. Yeni normalin de 4 kuralı var. Kalabalık oluşturmamak, maske takmak, sosyal mesafeye uymak ve hijyene uymak. Yani biz bunu aşı bulunana kadar, global bir bağışıklık tespit edilene kadar ya da etkin bir ilaç bulunana kadar devam ettirmemiz gerekiyor. En iyi ihtimal 2021’in başına kadar maske takacağız” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ