Dinamik bir anne-bebek markası olarak 2011 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Tots&More, Zekeriyköy’deki mağazasında bebekler ve çocuklar için kehribar başta olmak üzere organik ve doğa dostu pek çok ürünle hizmet veriyor.

Bilinen yöntemlerle üretilen giysilerin tamamının kendi ağırlıklarının üçte biri kadar kimyasal içerdiğini biliyor muydunuz? Bu bilgi bebeğinizin gardırobunu gözden geçirmenizi gerektirebilir! Tots&More, başarılı bir iş hayatı olan Dr. Serpil Poyraz’ın bebeğini üç yaşına kadar çalışmadan büyütme kararı ile ortaya çıkmış bir marka… Henüz hamileyken bebek giysilerindeki kimyasalların tehlikesini fark eden Dr. Poyraz, evde geçirdiği günlerde yavaş yavaş geliştirdiği projesini bebeğiyle birlikte büyütmüş ve Türkiye’nin öncü organik bebek giyim markalarından birine dönüştürmüş.

"Tot&More'nin hikayesi kızımın doğumuyla başladı"


Tots&More markasıyla yaklaşık 7 yıldır faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten başarılı iş kadını Dr. Serpil Poyraz, bebekler için organik kavramının tanımını ve ürünlerinin özelliklerini gazetemize anlattı. Dr. Poyraz, “Tots&More, kurulduğu 2011 yılının Nisan ayından itibaren kendini sürekli geliştiren, dinamik bir anne-bebek markası oldu. En önemli özelliği, bebek sağlığına ve çevreye duyarlı, organik ve doğa dostu ürünleri bünyesinde buluşturmak olan Tots&More’un kuruluş hikayesi kızım Elif’in doğumu ile başladı. Kızıma ilk üç yıl ben bakmak istedim ve profesyonel iş hayatına mola verdim. Fakat nerdeyse çocuk denecek yaşta çalışma hayatına atıldığım için de sadece ‘çocuğuma bakmak’ iş olarak beni tatmin etmedi” diye konuştu.

"Bebeklerde ilk iki yıl çok önemli"


“Çocuğumdan ayrılmadan ne yapabilirim?” sorusunun hareket noktası olduğunu kaydeden Serpil Hanım, şöyle devam etti: “Elif’e hamileliğim sırasında, organik bebek giysileri konusu ilgimi çekti. Biraz araştırınca konunun hem bebek sağlığı hem de dünyamızın geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu gördüm. Bebeklerin, aslında ilk iki yılının çok önemli olduğunu, bu süreçte vücutlarına herhangi bir kimyasalın girmemesi gerektiği bilincine varmamla beraber Tots&More’nin kuruluş süreci hızlı bir şekilde başladı. E-ticaret sitesi olarak başladığımız süreç, yaklaşık iki senedir İstanbul Zekeriyaköy’de bulunan mağazamız ile fiziki bir mekana da taşınmış oldu.”

"Kehribarın sırrı boncukların içinde gizli"


Dr. Serpil Poyraz, Tots&More’nin, Türkiye’yi bir ilkle tanıştırdığına vurgu yaparak şunları kaydetti: “Kehribar bebek diş kolyelerini, ülkemize ilk defa Tots&More getirdi. Elif, bu ülkedeki bebeklerin diş dönemlerini rahat geçiriyor olmasının da müsebbibi. Kolyelerimiz, Baltık kehribarından ve Litvanya orijinli. Baltık kehribarının sırrı boncukların içinde gizli. İçeriğinde süksinik asit ya da diğer adıyla amber asidi var. Bu asit, asırlardır Avrupa, Uzakdoğu ve Baltık ülkelerinde doğal bir antibiyotik olarak biliniyor ve kullanılıyor. Kehribarın içinde doğal olarak bulunan bu asit, kehribar boncuğu 27 santigrat derece sıcaklığa ulaştığında açığa çıkar. Bu tam da, kehribardan yapılmış kolye, bilezik, halhal ya da kolye ucunun tenle teması sırasında oluşan sıcaklıktır. Takılan amberin ısısı 36,6 santigrat dereceye kadar çıkar ve doğrudan cilt ve dolaşım sistemine nüfuz eder. Bebek diş boncuğunu taktığında, vücut ısısı bir tür reçine olan amberin içindeki şifalı yağları açığa çıkarır ve bu yağlar cilt tarafından emilerek kan dolaşımına karışır. Kehribar bir taş olmadığından sıcak ve yumuşak bir dokunuşu vardır. Hafif ve rahat bir kullanım sağlar. Homeopati alanında en önde giden ülkelerden İsviçre’de kehribar kolye, neredeyse her bebeğin boynunda var. Aynı zamanda çocuklarla özdeşleşen ve onları farklı kılan, şık bir aksesuar.”

Hem takı hem doğal bir tedavi


Avrupa ve Uzak Doğu’da çocuklara kehribar takmanın çok eski bir gelenek olduğuna dikkat çeken Poyraz, “Kehribar boğaz, kulak ve mide yanmalarını, enfeksiyonları ve solunum rahatsızlıklarını azaltıcı etkisiyle bilinir. Geleneksel kehribar boncuklarından yapılan takılar, diş çıkarmanın yan etkileri olan ağrı, iştahsızlık, mide bulantısı, kulak ağrısı, ateş ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların giderilmesinde doğal bir tedavidir. Tabii bir ağrı kesici olan kehribar bebeğinizi rahatlatarak onun ilaç gereksinimini azaltır. Kehribarın anti-infalmatuvar (iltihap sökücü) ve tedavi edici özellikleri klasik tıp tarafından da kabul edilmektedir. Sakinleştirici, ağrı kesici, spazm giderici, balgam söktürücü ve ateş düşürücü etkileri de uzun zamandır bilinmektedir. Sadece bebekler için değil, bu özellikleri ile yetişkinlerin de imdadına yetişir. Migren, guatr, astım, bronşlarla ilgili iltihabi durumlar, sindirim sistemi rahatsızlıkları hatta romatizmaların tedavisinde de kullanılmaktadır. Dikkat edilmesi gereken, ağrı nerdeyse kehribarın o bölgeye yakın durması ve ağrının büyüklüğü ile orantılı büyüklükte olmalıdır. Yetişkinler için de migren, baş ağrısı, tiroid, guatr, sindirim sistemi rahatsızlıkları, alerji, bronşlarla ilgili sıkıntıları gidermede etkili. Ayrıca kehribarın negatif elektriği aldığı, kullananı daha dingin ve pozitif yaptığı da biliniyor” diye konuştu.

"Kehribarlarımız, birer pırlanta gibi doğal sertifikalı"


Dr. Serpil Poyraz; Tots&More’deki kehribarların, resmi laboratuarlardan sertifika aldığını ve bu sertifikalarla müşterilere ulaştığını belirterek, “Bizim kehribarlarımız her biri pırlanta gibi devletin resmi laboratuarına incelemeye gidiyor. Orada alanında yüksek eğitim görmüş uzman gemologlar tarafından inceleniyor. Islak imzalı ve soğuk damgalı sertifika, ait olduğu ürün ile beraber geliyor. Ürünlerimiz o sertifikayla birlikte müşteriye gönderiliyor. Müşterilerimiz, sertifikayı veren kuruluşu direkt olarak arayıp, bu ürün gerçek kehribar mıdır diye sorgulayabiliyor. Dolayısıyla objektif bir kanıt ve bir belge oluyor ellerinde. Böylece bir anne, gönül rahatlığıyla ürünün gerçek kehribar olduğunu bilerek çocuğu için kullanabiliyor” ifadelerini kullandı.

Organik ve doğa dostu pek çok ürün


Tots&More’de bebekler için kehribar dışında da pek çok ürün bulunduğunu sözlerine ekleyen Serpil Hanım, “Zekeriyaköy’deki mağazamızda bebekler ve çocuklar için organik ve doğa dostu pek çok ürün bulmak mümkün. Burada bebek ve çocuk tekstili ve kıyafetleri var. Anneler ve bebekler için %100 organik bakım ürünleri ve yıkama çözümleri var. Sağlıklı biberon ve emzik çeşitlerimiz mevcut. Bebeklerin ek gıdaya geçtikten sonra kendi başlarına keyifli bir şekilde yemek yemeleri için bambu yemek takımlarımız bulunuyor. Renkli renkli ahşap oyuncaklarımız var. Ayakkabılarımız ve bambu ipinden örülmüş yelek ve hırkalarımız var. Bebekler için bir sürü organik doğa dostu ürün bulmak mümkün” dedi.

Zekeriyaköy Mah. Zekeriyaköy Çarşı 5. Cad. No:11 Sarıyer
0212 202 50 20 – 0532 206 39 26
www.totsandmore.com.tr
Instagram: @totsandmore_organik_bebek
Facebook: Tots&More Organik Bebek Giysileri