ÖZEL HABER

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü ile ilgili Sarıyer’de şok bir iddia ortaya atıldı. Son birkaç gündür ilçe gündemine bomba gibi düşen haber vatandaşlarda büyük panik yarattı. Sarıyer Posta Gazetesi olarak konuyla ilgili en yetkili kişi olan İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Osman Gazi Kiraz’dan bilgiler aldık. Detaylar haberimizde...

Özellikle sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğraf ve videolar ile ilçedeki hastanelerde koronavirüsü olduğuna ilişkin iddialar paniğe neden oldu. Sarıyer Posta Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulunan İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Osman Gazi Kiraz, iddiaları kesin bir dille yalanladı.

“HİZMETLERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na konuşan İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Osman Gazi Kiraz, “Söz konusu iddiayı biz de duyduk. Öncelikle ifade etmeliyim ki bu haberin gerçeklikle hiçbir alakası yok. Açıkçası nereden çıktığını da bilmiyoruz. Şayet böyle bir durum ortaya çıksaydı vatandaşlarımızla paylaşılırdı. Hastanemiz dün olduğu gibi bugün de tüm branşları ve personeli ile hizmet vermeye devam ediyor” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZIN İÇİ RAHAT OLSUN”

Kiraz, “Sağlık Bakanlığı güzel bir organizasyon oluşturdu. Bilim heyeti kurdu. Onun rotasında çalışmalar sürüyor. Ayrıca Bakanımız Fahrettin Koca’nın da açıkladığı gibi sadece İstinye’de değil, ülke genelinde tek bir kornavirüs vakası şuan itibariyle bulunmuyor. Değerli Sarıyerlilerden gerçeklikle alakası olmayan haberlere itibar etmemelerini rica ediyorum. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İddiaya göre, Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İstinye Devlet Hastanesi’ne koronavirüsü şüphesiyle başvurular oldu. Bunun üzerine hastanede bazı servisler karantina altına alındı. Söz konusu iddia özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımlarla ilçe genelinde yayıldı. Virüs haberini duyan Sarıyerliler büyük tedirginlik yaşarken, yetkililere açıklama yapılması konusunda çağrıda bulundular.

SARIYER POSTA