Geçtiğimiz aylarda faaliyete giren Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin resmi açılışı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın katılımıyla coşkulu bir törenle açıldı.

İstanbul’un en modern hastanelerinden biri olarak faaliyet gösteren hastanenin resmi açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, hastanenin her karesinde Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’ın emeği olduğunu söyleyerek, desteğinden dolayı teşekkür etti.

Geçtiğimiz günlerde Sarıyer'i ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'da Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışı için Sarıyer'e geldi. İstanbul’un en modern hastanelerinden birisi olan otel konforundaki 350 yataklı ve 110 yoğun bakım yatağına sahip Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi için açılış töreni düzenlendi. Resmi açılışa, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mustafa Demir ve Canan Kalsın, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Safa Turan, Sarıyer Belediye Meclis üyesi adayları, Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Hakan Güven, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mustafa Özdemir, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, muhtarlar, STK’lar ve çok sayıda Sarıyerli katıldı.

“Liderimizin Sarıyer temsilcisi Salih Bayraktar”

Törenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, “Bildiğiniz üzere doktorlar insan vücudundaki mikropları yok etmek için çalışıyor ki sağlıklı bir vücuda sahip olalım. Bir de dünyada bazı mikroplar, virüsler var. Bunlar Fransa’da Charlie Hebdo karşımıza çıkıyor, bir bakıyorsunuz Yeni Zelanda’da camide ibadetini yapan Müslümanları şehit ediyor. Filistin’de, Arakan’da ortaya çıkıyorlar ve oradaki dindaşlarımıza zulüm ediyorlar. Tüm bu mikropları ortadan kaldırmaya yemin eden biri var; Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkanı Recep Tayyip Erdoğan. Ve liderimizin Sarıyer temsilcisi de Salih Bayraktar var. Biz bunları yok etmeye çalışıyoruz ki temiz bir dünya, temiz bir İstanbul ve temiz bir Sarıyer olsun. Son olarak bu hastanenin yapımında ve açılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Niyet halis ise akıbeti de halis olur”

Açılışta konuşan AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, “Muhteşem hastanemizin insan onuruna yakışan bir eserin açılışında birlikte olmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Başta Bakanımız olmak üzere katılımızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Hayal ve umut etmek güzeldir. Daha güzel olanı bunları hayata geçirebilmektir. Özel hayatınız da bir takım hayalleriniz olabilir. Ekonomik olarak da belli bir seviyede olabilirsiniz. Bunlara rağmen hayallerinizi gerçekleştiremeyebilirsiniz. Ancak siyasetin gücü size bu gücü veriyor. Şayet bu gücü doğru ve faydalı bir şekilde toplum menfaatine kullanırsanız bu makamlar çok kıymetlidir. Yaptıklarınız da çocuklarınıza bırakabileceğiniz en büyük miras olur. Az önce hayal etmekten bahsettim. Sayın Fahrettin Koca Bakan olmadan önce iş dünyasından tanıdığım değerli bir insandır. Bu görev verilmenden önce kendisini Bakan olarak görmek istemiştim. Ve bu hayalim de gerçekleşti. Bu yüzden çok mutluyum. Doğruluğun, dürüstlüğün eninde sonunda kazanacağına inanıyorum. Niyet halis ise akıbette halis olur. İşte burada bir hayalimizi daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

“Yılmadan, usanmadan takipçisi olduk”

Hastanenin yapım süreci ile ilgili konuşan Bayraktar, “Hastanenin Sarıyer’imize kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanımız Fahrettin Koca’ya, İl Sağlık Müdürü’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca hastanenin proje aşamasından açılışına kadar katkı sağlayan herkese Sarıyerliler ve şahsım adına şükranlarımı iletiyorum. Bu süreç hiçte kolay olmadı. Öncelikle burası geç teslim edildi. Ardından inşaat başladığında zeminden su çıktı. Akabinde proje tadilatı yapıldı. Daha sonra hastanenin ortasındaki idari bina olarak planlanmış bina yapım sürecini de aksattı. Ancak yılmadan, usanmadan takipçisi olduk. Emeklerimizin karşılığını aldık ve hastane yaklaşık 1 yıl önce faaliyete girdi. Şuan da tam teşekküllü bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Toplamda 2 bin 100 kapasiteli poliklinik bölümleri, bin yüz kapasiteli acil bölümümüz mevcut. 50 ile 60 arasında ameliyat yapılıyor” dedi.

“Kazanan Sarıyer olsun”

“31 Mart’ta Sarıyer’in kader seçimini yaşayacağız” diyen Bayraktar, “Bu seçimde Sarıyer’3 sadece başkan seçmeyeceğiz. Sarıyer’in geleceğini belirleyeceğiz. Bizimle hizmet konusunda asla boy ölçüşemezler. Yaptıklarımızı hayal dahi edemezler. Bunları bir kenara bırakıyorum. Ben bu seçime ilçemizin bekası olarak bakıyorum. Hepimizin hayali huzur ve gelecek endişesi olmayan, tüm sorunları çözülmüş bir Sarıyer değil mi? O zaman bu ortak hayalimizin etrafında toplanma ve bütünleşme zamanıdır. Sizlerden rica ediyorum. Bugünden itibaren hepimiz bu sorumluluk seferberliğinin içerisinde olalım. Salih Bayraktar seçimi kazanmış, kazanmamış önemli değil. Kazanan Sarıyer olsun. Bu duygu ve düşüncelerle Sarıyer’imize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“İstanbul’un en kapsamlı hastanelerinden biri”

İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, “Öncelikle böyle bir hastanenin açılmasında verdiği katkılardan dolayı Sayın Sağlık Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de en az bizim kadar çalışan ve gece gündüz takipçisi olan Salih Bayraktar’a etmek istiyorum. Çünkü hastane ile ilgili her dakika aradı ve sordu. Allah ondan razı olsun. Sarıyer sağlık alanında en kritik noktalardan biri. Bu hastane İstanbul’daki en kapsamlı sağlık kuruluşlarından biri olarak dikkat çekiyor. Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şuanda müdahale edilemeyecek hiçbir vaka yok. İnsanların ilçeden başka bir yere gitmesine gerek kalmadı” şeklinde konuştu.

“İlaçta millileştiğimiz bir dönem geçireceğiz”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açılışta yaptığı konuşmada hastanen 54 bin metrekare alanda 100 bin metrekare kapalı alana sahip 93 poliklinik 110 yoğun bakım yatağı ve 13 ameliyathanesi bulunan tam teşekküllü ve otel konforunda ve tüm çalışmalarda örnek alınacak bir hastane olduğunu söyledi. Koca, dünyanın iyiliği için güçlü ve ideal Türkiye’ye ihtiyaç olduğunu belirterek, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Hepimiz üzerimize düşen sorumluluğun farkında olmak durumundayız.” dedi. 31 Mart’ın sadece bir belediye başkanı, muhtar, meclis üyesi seçtiğimiz bir seçim olmadığını kaydeden Koca,“31 Mart aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin daha güçlü ve lider bir ülke noktasında şekillendiği bir seçim olacak” diye konuştu. Koca, Türkiye’nin önümüzdeki dönemi dışa bağımlılığının yüksek olduğu ilaç, malzeme, cihaz ve aşıda her geçen gün yerlileştiren, millileştiren bir dönem olarak geçiriyor olacağını da vurguladı.

“Bayraktar projesini revize ettirdi”

Koca, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sayın Salih başkan, abi diyorum, ben bakanlığa atanmadan önce bu hastaneyi yaptığını çok iyi biliyorum. Benimle çok konuşmuştur. Bu hastaneye ben bakan olmadan önce beni getirerek ziyaret etmemi sağlayan, bir eksiğiniz var mı? Bunu nasıl tamamlayabiliriz gayret ve çabası içinde olan bir Salih abiden bahsediyorum. Nerdeyse her karesinde emeği olan sadece hastanenin yapımı değil, projesinde de özellikle gayret içinde olan hatta projesini revize ettirdiğini biliyorum. Bu hastanenin projesi, bizim bugüne kadar inşa ettiğimiz birçok hastaneye göre gerçekten örnek aldığımız bir hastane kimliğini taşıyor. Bizim bugüne kadar inşa ettiğimiz birçok hastaneye göre gerçekten örnek aldığımız bir hastane kimliğini taşıyor.”

“Hasta sevki bitecek”

Koca, yeni dönemde sağlık kuruluşlularını nitelikli hale getirip ve özellikle her alanda branş çeşitliliği oluşturarak hekim ihtiyacını gidererek nitelikli hizmetlerin verilebilir olduğu, bölgesinde hastasını mümkün mertebe sevk etmeyen bir sağlık kuruluşu olarak planlamak istediklerini kaydetti. Koca, “Sarıyerli kardeşlerimizi sağlık hizmetini bölgesine en yakın olan bu hastanede vermeyi hedefliyoruz. Yani başka bir hastaneye sevkini her geçen gün azaltan bir yaklaşım içerisinde olacağız. Nitelikli branşları da ve hekim ihtiyacını da gidererek takip edeceğimizi belirtmek isterim. Zaten bu noktada Salih Başkan bizi her noktada, eksiği tamamlamak için gece gündüz demeden arama hakkına her zaman sahip. Zaten arar. Bizde bu anlamda üzerimize düşeni yapma noktasında son derece gayretli oluruz. O noktada hiçbir endişeniz olmasın” İfadelerini kullandı.

Hastanenin açılış kurdelesini kesen Bakan Koca, Salih Bayraktar, Hüseyin Cevahiroğlu ve yanındaki heyet ile birlikte tedavi gören hastaları ziyaret etti.Doktorlardan hastaların durumu ile ilgili bilgiler alan Koca, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.