Hayati öneme sahip olan kan bağışı Türkiye genelinde Covid-19 salgını ve Ramazan ayının nedeniyle durma noktasına geldi. Kızılay Sarıyer Şube Başkanlığı da kan stokunun kritik seviyenin altına inmesi ile birlikte Sarıyer’de kan bağışı seferberliği ilan etti.

Sarıyerlilere her fırsatta kan bağışının önemini ve 1 ünite kanın 3 hayat kurtardığını anlatan Kızılay Sarıyer Şube Başkanlığı, birçok mahallede olduğu gibi Bahçeköy Merkez Mahallesi’nde de 16.30 ile 23.00 saatleri arasında kan bağışı etkinliği düzenledi.

77 ÜNİTE KAN BAĞIŞI

Bahçeköy Merkez Mahalle Muhtarı Mehmet Sevinç’in de destek verdiği kan bağışı etkinliğine Bahçeköylülerin yoğun ilgi gösterirken günün sonunda 77 ünite kan toplandı.

FATİH TÜRK’TEN KAN BAĞIŞI VURGUSU

Kan bağışının önemine vurgu yapan Kızılay Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na, “Mevcut kan stoku azalmadı, kritik seviyenin de altına indi. Kısacası bu durum daha vahim. Bu durumda corona virüsün, Ramazan ayının, sokağa çıkma yasağının etkisi var. Yaklaşık 50 günlük bir süreden bahsediyoruz. Bu süre zarfı içerisinde kan bağışı çok azaldı. Bu anlamda bir seferberliğin gerekliliği yüzde yüz bir şekilde ortaya çıktı. Herkes elini taşın altına koymalı. Kan ihtiyacım yok diye düşünülmemeli. Kan verme vasıflarını taşıyan her Sarıyerliyi çok acil kan vermeye davet ediyoruz” açıklamasını yapmıştı.

SARIYER POSTA GAZETESİ