Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 75 yaş üzeri yaşlı vatandaşlar için aşılama çalışmalarının perşembe günü itibarı ile başlayacağını bildirdi. Peki aşı randevusu nasıl alınır? Tüm detaylar haberimizde…

75 yaş üstü koronavirüs aşı randevusu alma ekranı hakkındaki araştırmalar da artış gösterdi. Bilindiği gibi, Sağlık Bakanlığı'nın e-Nabız uygulaması üzerinden koronavirüs aşısı olacak gruplar duyurulmuştu. Koronavirüs aşı randevusu alma ve sorgulama ekranı, son günlerin en çok araştırılanları arasında öne çıkıyor. Geçtiğimiz haftalarda başlayan aşılama çalışmaları, başarılı bir şekilde sürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan yeni açıklamada, 75 yaş üstü vatandaşların aşılama sürecinin perşembe günü itibarı ile başlayacağını duyurdu. Hâl böyle olunca, koronavirüs aşı randevusu oluşturma ekranı hakkındaki araştırmalar da artış gösterdi. Bilindiği gibi, Sağlık Bakanlığı'nın e-Nabız uygulaması üzerinden koronavirüs aşısı olacak kişiler öncelik sırasına göre gruplandırıldı.

75 yaş üstü aşı başvurusu nasıl ve nereden yapılır?

Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu'nda, 'Nasıl aşı olurum?' başlıklı bölümde MHRS ve e Nabız üzerinden aşı randevusu ve sorgulamaları yapılacak. Koronavirüs aşısı olmak için önce bilgisayardan veya mobil telefondan e-Nabız uygulamasına giriş yapılacak. Ana menüdeki 'Covid-19 aşı durumu'na tıklanacak, burada kişiler aşı öncelik durumlarını görebilecek.

SARIYER POSTA GAZETESİ