Her ne kadar Türkiye genelinde 80 milyon doz sayısına ulaşılsa da bu rakam toplumsal bağışıklık için yeterli değil. Bu sayıyı artırmak için aşı olmayan vatandaşlara kısıtlama gelip gelmeyeceği merak konusu. İşte son durum...

Aşılama hızı tüm hızıyla devam etmesine rağmen henüz istenilen seviyeye ulaşılamadı. Yurt genelinde 80 milyon doz barajı aşılsa da henüz aşı olmayanlar hala oldukça fazla. Peki aşı olmayanlara kısıtlama gelecek mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama

"Aşı programımız bugüne kadar bir teşvik ve tercih konusuydu oysa artık eğitim ve iş hayatının devamı gayesiyle her bir vatandaşımız için tercihe bırakılamayacak bir toplumsal ödevdir. Eğitim ve iş hayatının sekteye uğramaması için aşı olmazsa olmaz kural haline gelmeli, aşı olmayan kişiler ise düzenli olarak PCR test sonuçlarının negatif olduğunu göstermelidir. Özellikle öğrenci velileri ya aşılarını tamamlayacaklar ya da hastalık taşımadıklarını düzenli olarak kontrol ettirmek zorunda olacaklar. Bunun detaylarını ilgili kurumlarımızla yapacağımız ortak çalışmalar neticesinde ilan edeceğiz. Aziz Vatandaşlarım, bildiğiniz gibi çok başarılı bir aşı programı yürütüyoruz. Ancak halen istediğimiz seviyede değiliz. Toplumsal bağışıklığı elde etmiş değiliz. En az iki doz aşı olmadan bağışıklık elde edilemiyor. En az iki doz aşı olmamış kimse kendisini aşı olmuş zannetmemeli. Bu konuda çok önemli bir bilimsel çalışmayı tamamladık. Bugün önde gelen bilimsel bir dergide yayınlanması için girişimimizi de yaptık. Sonuçlarını hem siz değerli vatandaşlarımızla hem de dünya kamuoyu ile paylaşacağız."

SARIYER POSTA GAZETESİ