1YÖNETİCİ, EĞİTİMCİ, SAĞLIKÇI, SİYASETÇİ, BASIN ELELE VERDİ VE SARIYER KAZANDI

İlk kez gazeteniz Sarıyer Posta tarafından gündeme getirilip, kamuoyuna duyurulan ve ilçe halkının sahip çıkması istenen sağlık meslek lisesi hayali sonunda gerçek oldu ve Hüseyin Kalkavan Lisesi’nin Sağlık Meslek Lisesi’ne dönüştürülmesi Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı tarafından onaylandı.

Okulunun sağlık meslek lisesine dönüştürülmesinin mutluluğunu yaşayan Hüseyin Kalkavan Lisesi Müdürü Faruk Genç, “Yeni dönemde yalnızca hemşirelik bölümü açacağız ve kız-erkek karma olarak oluşturulacak 3 sınıfa 72 öğrenci kayıt yaptıracak. SBS sınavına giren DSCF0447öğrenciler gönderilecek tercih formlarında isterlerse Hüseyin Kalkavan Sağlık Meslek Lisesi’ni de tercih edebilecekler. Ancak ilk kez öğrenci alındığı için bu yıl puan olmayacak, gelecek yılki puanı bu sene tercih yapan öğrencilerin durumu belirleyecek. Bu günden itibaren okulumuzun fiziki koşullarını sağlık meslek lisesine adapte edip, gerek duyduğumuz hasta yatağı, insan vücudu maketleri ve laboratuvar malzemelerini temin etmeye çalışacağız. Bu konuda Sarıyerlilerin bizi yalnız bırakmayacaklarına inanıyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun, emek ve destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

HER KESİMDEN DESTEK GELDİ

Hüseyin Kalkavan Lisesi’nin sağlık meslek lisesi olması için “Sağlıkçı yetiştirelim-Sarıyer’deki okullardan biri sağlık meslek lisesi olsun” başlıklı haberimizin manşetten yayınlanması üzerine başta Kaymakam Ömer Karaman olmak üzere Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (KHK) İstanbul İl Koordinatörü Uzm. Dr. Güven Bektemür, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları olaya sahip çıkmış ve Okul Müdürü Faruk Genç de bizzat takipçisi olmuştu.

2MEZUNLAR KOLAYCA İŞ BULABİLECEKLER

Sağlık meslek lisesine dönüştürülen Hüseyin Kalkavan Lisesi’ne sonraki yıllarda laborant, anestezi uzmanı, radyoloji uzmanı gibi yardımcı sağlık personeli yetiştirmek üzere başka bölümler de açılabilecek. Buradan mezun olan öğrenciler, Çayırbaşı’nda inşaatı devam eden Sarıyer Devlet Hastanesi ile Huzur Mahallesi’nde yapılan eğitim ve araştırma hastanesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılacak Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin eleman ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak. Ayrıca bu okul sayesinde Sarıyerli gençler meslek sahibi olup, özel ve kamuya ait sağlık kuruluşlarında kolayca iş bulabilecekler.