Sarıyer’de iki ay önce faaliyetlerine başlayan Galatasaray Sarıyer Futbol Okulu, kısa sürede ailelerin ve çocukların büyük ilgisini gördü. Çocukların burada futbolu, takım çalışmasını ve sosyalleşmeyi öğrendiklerini belirten Koordinatör Ferhat Can, gelecek süreçte özel çocuklar için de futbol eğitimi verecekleri müjdesini verdi.

Galatasaray Sarıyer Futbol Okulu, kısa süre önce faaliyetlerine başlamasına rağmen çocukların ve velilerin büyük ilgisini kazandı. Çalışmaları ve hedefleriyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Galatasaray Futbol Okulu Koordinatörü Ferhat Can, “Beden eğitimi öğretmeni olarak hem eğitimin hem futbolun içinden geliyorum. 2 eğitmen arkadaşımla birlikte çocuklarımızla aktif bir şekilde antrenmanlarımız devam ediyor. 5-16 yaş arası kayıtlarımız var. İki ay gibi kısa bir sürede güzel bir sayıya ulaştık. Yeni kayıtlarımız ile artışımız sürüyor. Cumartesi ve pazar günleri antrenmanlarımız oluyor. Çocuklarımızın pedagojik olarak futbol eğitimlerini ve beslenmelerini takip ediyoruz. Bir program dahilinde daha iyi beslenmelerini ve sağlıklı bir gelişim süreci yaşamalarını sağlıyoruz” diye konuştu.
CAN: ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM

Can, eğitime çok önem verdiklerini, bu yüzden çocukların okul derslerini de takip ettiklerini belirterek, “Derslerinde başarılı olamayan öğrencilerimize uyarıda bulunuyoruz. Derslerinin düzelmediği takdirde burayı kullanma konusunda problem oluşacağını kendisine ve ailesine söylüyoruz. Dönem aralarında ve sezon sonunda karnelerinin fotokopilerini istiyoruz. Önceliğimiz eğitim. Biz hepimiz zaten eğitimciyiz. Burada amacımız çocukların hem eğitimini hem sosyal alışkanlıklarını geliştirmek. Onlara, her ikisini birden nasıl yönetebileceklerini sözlü ve uygulamalı olarak gösteriyoruz” dedi.
ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN ÖRNEK PROJE

İlerleyen dönemde özel çocuklarla alakalı bir farkındalık projeleri olduğu bilgisini veren Koordinatör Ferhat Can, “Galatasaray Futbol Okulu Sarıyer Şubesi olarak otizmli ve down sendromlu gibi özel çocuklarımızı alarak eğitim vermek istiyoruz. Şu an bunun alt yapı çalışmaları devam ediyor. Yakın bir zamanda başlamayı düşünüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Adres: Cumhuriyet Mh. Arabayolu Cd. Görkem Çıkmaz Sk. No:3 Tarabya/Sarıyer

Telefon: 0553 873 86 44