AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı Üyeleri, Dünya Yaşlılar Günü ziyaretleri kapsamında Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi Başhekimi Şevki Akarçay ile bir araya geldi. Çayırbaşı’ndaki hastanenin önemine değinen Başhekim Akarçay, “Bu mekanlar, dünya standartlarına uygun hale getirilmiştir. Bu, Sarıyer ve Sarıyer halkı için mükemmel bir şey” dedi.

Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Sarıyer hastanelerine ziyaret gerçekleştiren AK Parti Sarıyer Yönetim Kurulu Üyeleri, Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi Başhekimi Şevki Akarçay ile bir araya geldi. Başhekim Akarçay’ın makamında gerçekleşen ziyarete, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Yardımcıları Metin Ateş ve Ayşe Usta, üyeler Ahmet Kuzpınar, Verda Yiğit ve Tülin Hattat katıldı.
AKARÇAY: YENİ HASTANE ÇOK FARKLI OLACAK

Ziyaret dolayısıyla misafirlerine teşekkür eden Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi Başhekimi Şevki Akarçay, ilçede sağlık alanındaki gelişmeleri değerlendirdi. İsmail Akgün Devlet Hastanesi’nin Sarıyer merkez için yeterli olmadığını dile getiren Başhekim Akarçay, “Burası bina olarak çok mağdur bir bina, gerçekten hastane olması bir mucize. Ancak Çayırbaşı’ndaki yeni hastane çok farklı olacak. Çok güzel bir hastane, plan ve projesi çok iyi. Halkımız, bu yeni hastaneye sahip çıksın” dedi.
“SAĞLIK HİZMETLERİ TAM OLARAK ANLATILAMADI”

Sağlıktaki hizmetlerin vatandaşa tam olarak anlatılamadığını dile getiren Akarçay, “Hastamızı mesela İngiltere’ye gönderin bir doktora gitsin yüzde 99 mutsuz çıkar. Sadece bir hap verecek, 10 gün sonra kontrol için randevu verecek, sevk yapmayacak. MR için 6 ay sonrasına sıra verecek. Sadece İngiltere değil, Almanya da Kanada da böyle. ABD’de ise ‘ne olursanız olun kanser olmayın’ deniliyor. Çünkü sigorta hiçbir şeyi karşılamıyor. Biz de ise durum çok farklı. Devlet hastanelerinde son on yıldır çok büyük, ağır ve nitelikli ameliyatlar yapılıyor. Vatandaşımızın Türkiye’de alabildiği sağlık hizmetini başka hiçbir yerde alabileceğine inanmıyorum” diye konuştu.
YENİ HASTANE DÜNYA STANDARTLARINDA

Seyrantepe ve Çayırbaşı’nda yapımı devam eden ve kısa zamanda açılması planlanan hastanelerle ilgili açıklamalarda bulunan Akarçay, “Sağlıkta hizmet verdiğin mekan çok önemli. Bu mekanlar, dünya standartlarına uygun hale getirilmiştir. Bu, Sarıyer ve Sarıyer halkı için mükemmel bir şey. Toplamda 1150 yatak, 1150 özel oda olacak. Tek olarak odada yatıyorsun yanında bir refakatçi kalıyor. İyileşme safhasına birinci ayak, hastanın doktoruna inanması; ikinci ayak, rahat olmasıdır. Eski usul hastanelerde aynı odada birçok hastayla kalıyor. Hastalar vefat ediyor, bir diğeri geliyor. Bu hastada moral bozukluğu yaratıyor. Şimdi tertemiz tuvalet, tertemiz yatak, yakınlarıyla kalıyor, kendi dünyasında kendiyle konsantre olacak. Bu da iyileşmek açısından çok önemli” dedi.

AK Parti Sarıyer Teşkilatı üyeleri, daha sonra hastanedeki yaşlı ve hastaları ziyaret ederek, onlara hediyeler sundular.