Daha önce spor sakatlıkları ve rehabilitasyon üzerine kitabı bulunan Opr. Dr. Adnan Bağrıaçık, bu kez insanlarda meydana gelen ağrılara ilişkin 'Doktor Ağrım Var' isimli kitabını okurlarıyla buluşturdu. Toplam 28 farklı ağrının incelendiği kitapta, alınması gereken önlemlerden beslenme yöntemlerine kadar birçok konu yer alıyor.

Ağrısı bulunanların evlerinde yapabileceği basit çözümlerden, modern tıbbın tedavi yöntemlerine kadar birçok konunun ele alındığı 'Doktor Ağrım Var' kitabında akupunktur, osteopatiye, homeopati ve ozon terapi gibi 28 tamamlayıcı tıp yönteminden bahsediliyor.

"BAŞVURU KAYNAĞI OLMASINI HEDEFLEDİK"

Kitap ile ilgili bilgiler veren Bağrıaçık, "Bu kitabı hazırlarken, herhangi bir ağrınız olduğunda hemen aklınıza gelen tüm sorularınızı bir çırpıda cevaplayacak başvuru kaynağı olmasını hedefledik. Her evde bulunmayı diye düşündük. Yanlışları önlesin, doğruları göstersin istedik. Tam 28 farklı ağrıyı inceledik. Öncelikle bu ağrının sebebi ne olabilir sorusuna cevap aradık. Sonrasında acil-önemli bulguları ortaya koyup, 'bunlar varsa hiç oyalamayın, hemen bir ağlık merkezine gidin' uyarısını koyduk. Bu ağrıları yaşamamak için alacağınız önlemlere, o ağrıya yönelik nasıl beslenmeniz gerektiğine değindik" ifadelerini kullandı.

 ADNAN BAĞRIAÇIK KİMDİR ? 
Adnan Bağrıaçık, 1967 yılında Kahramanmaraş’ta doğmuştur. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1992 yılında Türk Tabipler Birliği tarafından Spor Hekimliği Sertifikası verildi. 1997 yılında Taksim İlk Yardım Hastanesin’den Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlığını aldı. 1998-2003 yılları arasından İstinye Devlet Hastanesi'nde Uzman Hekim ve Başhekim Muavini olarak görev yaptı. 2000 yılında AOS (American Orthopaedic Surgery), 2001 yılında NAOS (North American Orthopaedic Surgery) başarı sertifikaları aldı. Multiple Skleroz ile ilgili bir sosyal sorumluluk projesinde de yer alan Dr. Adnan Bağrıaçık, halen İstanbul, Şişli Fulya Academy bünyesinde yeralan özel muayenehanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak çalışmaktadır.
İyi derecede İngilizce bilen Dr. Adnan Bağrıaçık, müziğin her türüne ilgi duymakla beraber koyu bir doğa ve hayvanseverdir. Halen bir orman köyünde ikamet etmekte, 100’e yakın hayvanla yaşamaktadır.

SARIYER POSTA GAZETESİ