Şehir karmaşasından ve günlük stresten uzaklaşmak isteyen birçok ünlü, İstanbul’un en nezih, huzurlu ve güvenli ilçelerinin başında gelen Sarıyer’i tercih ediyor. Çok sayıda isim genellikle Zekeriyaköy, Tarabya, Emirgan ve İstinye’de ikamet ediyor.

Yıllardan beri sanatçıdan, oyuncuya, spor dünyasından iş insanlarına kadar birçok tanınan isim Sarıyer’de yaşıyor. Hülya Avşar’dan Hamdi Alkan'a, Emel Sayın’dan Özcan Deniz’e kadar çok sayıda ünlü özellikle Covid-19 pandemisiyle birlikte Sarıyer’i tercih etmiş durumda.

DOĞA İLE İÇ İÇE

Yapılan bir araştırmaya göre, villa ve müstakil evlerin yoğunlukta olduğu ilçelere yönelik talep yeni yıl öncesinde hızla artıyor. Corona virüs salgını ile mücadele ettiğimiz bu günlerde insanlar kalabalığın olmadığı yerleri tercih ederken, doğanın önemi bir kez daha ortaya çıktı. İstanbul'un ciğeri konumunda yer alan Sarıyer'deki ormanlar ise görenleri kendine hayran bırakıyor. Sarıyer'de sadece ilçe sakinlerinin değil, tüm İstanbulluların nefes alabileceği yeni alanların oluşturuldu. Bu kapsamda ilçeye 178 park ve 48 yeşil alan kazandırıldı. 2021 yılı içinde 4 yeni park hedefi olan Sarıyer Belediyesi, böylelikle 7 bin 34 metrekarelik bir alanı daha halkın ortak kullanımına açmış olacak.

EN YAŞANABİLİR 4. İLÇE

İnsani Gelişme Vakfı tarafından 188 ilçeyi baz alarak hazırlanan İnsani Gelişme Endeksi'ne göre, en yaşanılabilir ilçeler arasında 4. sırada bulunan Sarıyer, 'Yeşil Bölge' olarak adlandırılan 'Çok Yüksek İnsani Gelişme' grubunda ise kendisine 6. sırada yer buldu.

İşte Sarıyer’de yaşayan bazı ünlüler

Yasemin ŞEFKATLİ

İdo TATLISES

Görkem SEVİNDİK

Kutsi

Hamdi ALKAN

Altan ERKEKLİ

Demet ÖZDEMİR

Çağatay ULUSOY

Ümit ERDİM

Şebnem FERAH

Aras Bulut İYNEMLİ

Ahmet KURAL

Mahsun KIRMIZIGÜL

Hakan ALTUN

Burcu ESMERSOY

Derya TUNA

Bige ÖNAL

Duygu SARIŞIN

Hamdi ALKAN

Engin ÖZTÜRK

SARIYER POSTA GAZETESİ