Geçtiğimiz yıllarda katıldığı O Ses Türkiye yarışması ile adını duyuran ve müzik piyasasına etkili bir giriş yapan sanatçı Ömer Topçu, pandemi nedeniyle konserlerin iptal edilmesiyle birlikte müzikseverlere sosyal medya üzerinden ulaşıyor.

Geçtiğimiz aylarda çıkardığı ilk single projesi olan, 'Oh olsun' ile dinleyiciyle buluşan sanatçı Ömer Topçu, şarkılarını Youtube ve TikTok hesapları üzerinden paylaşıyor.

"Sanatımıza yatırım yaptığımız için büyük birikimlerimiz yok"

Sanatçıların zor durumda olduğunu söyleyen Topçu, "Son röportajımızdan bu yana 'Dünya Kahpe' isimli single çıkardık. Sahne programlarını tam oturtmuşken her şey bir kabusa dönüştü. Ülkemiz ve dünya için çok zor bir dönem geçirmeye başladık. Bu pandemi döneminde maddi manevi çok yorulduk maalesef ki müzisyenler için çok daha fazlası oldu. Bizler sanatımıza yatırım yaptığımız için büyük birikimlerimiz yok. Gerçekten bedeli ağır oldu. Ne olduğunu bilmediğimiz bu dönem 1 seneyi aldı. Adaletli olmayan bir şekle dönüştü bazıları ya özel yada devletin konserlerinde çıktı. Kimi zaman açıldık, kapandık ve son dönemdeki karmaşayı hiç anlamadım. Sadece bekliyoruz devletimiz bir şekilde yardım etti ama maalesef yeterli olmadı. Bu arada kendim için müziğimi güçlendirecek çalışmalarıma devam ettim. Akustik şarkılar ve şarkılarımı stüdyoda okuduk yayınladık. Instagram'da canlı yayınlar yaptık ve bir derneğimiz için Zoom'da konser bile verdik" ifadelerini kullandı.

"Youtube kanalıma abone olarak beni destekleyebilirler"

Çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Topçu, "Youtube kanalımızı açtık. Şuan için her Çarşamba yayındayız. TikTok hesabımızda neredeyse her gün canlı yayınlarla tutunmaya çalışıyorum. Zor dönemde bile çok sevdiğim şarkı söylemeyi bırakmadım, yeni şarkı ve bestelerim için çalıştım. Yeni menajerim Hülya Vurgun ile çalışmaya başladım. Projelerimiz için çalışıyoruz. Şimdi sırada çıkarmayı hedeflediğimiz 'Seni Almadan' ile sözü ve müziği bana ait olan 'Beni Unuttun Mu?' şarkım üstünde çalışıyoruz. Yakında dinleyicilerimizle buluşacak. Müzikseverler Youtube kanalıma abone olarak beni destekleyebilirler, TikTok Ömer Topçu hesabımda konser tadında şarkılarla hasret gidermeye katılabilirler" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ