Ünlü senarist, yönetmen, oyuncu, yazar Hababam sınıfı ve Bizimkiler dizisinden Türk halkının yakından tanıdığı Umur Bugay’ın kızı Zeynep Bugay, babasının izinde ilk kitabını Doğan Novus’tan çıkardı.

 “Sevgili Nasıl Bulunur” adıyla raflarda yerini alan kitapta; her kadının yaşadığı bireysel, ailevi ve toplumsal açıdan sürdürülen ilişkilerdeki kadınsal iç sesler; erkeklerin ve kadınların ilişkiye bakışı arasındaki farklılıkları akıcı ve eğlenceli bir dille kaleme alınmış.

Zeynep Bugay: Aşk bir sirktir

Aşk bir sirktir, diyen Yazar Zeynep Bugay, sözlerini şöyle sürdürüyor:"Günümüzde gerçek sevgi, emek, saygı, sadakat, karşılıklı anlayış ve feragate dayalı ilişkilerin neredeyse kalmadığı düşünüldüğünde, güç bir ortamda, genetiklerine “yuva kurma” hevesi kazınmış kadınların sağlıklı bir ilişki kurmak adına, tonla yargı ve ayıplamaya göğüs germek zorunda kaldıklarını gözlemliyoruz. Adeta her bir kadın aşk cambazına dönüşüyor ve ilişkisini sürdürebilmek adına da tonla akrobatik numara yapmak zorunda kalıyor. Oysa ikili ilişkilerde temel mesele güvendir. Günümüzde incelediğimizde, toplumsal yaşantımızdan tutun da, bireysel münasebetlere kadar hemen hemen her alanda neredeyse tamamen unuttuğumuz güven duyumsamak ve güven verme unsurlarının komik bulunması, ayaklar altına alınması, ilişkilerin bu denli ucuzlaştırılmasını da korkutucu.   Güven temeliyle kurulmuş naif ilişkileri de bizler örseledik.

“Kitabın ana karakteri içimizden biri”

Bugay, kitabın ana karakteri hakkında bilgi vererek, “Romanın ana karakteri olan Kontes de güvenin olmadığı bir ortamda hiçbir ilişkinin uzun ömürlü olmayacağını adı gibi biliyor ve aslında hemen hemen her kadın gibi sağlam temelleri olan bir yuva kurmak istiyor. Romanın genelinde onun iç sesi ve çelişkilerine şahit oluyoruz. O, kanımca içimizden biri, çünkü tüm ilişkiler zincirinde her zümreden kadının ortak hislerine tercüman oluyor ve esasında Kontes tüm erkeklere de kadın düşünüş şeklini çözme fırsatı sunuyor" ifadelerini kullandı.

“Babam kadar saygın ve kalıcı olmayı diliyorum”

Ünlü senarist, yönetmen, oyuncu, yazar Hababam sınıfı ve Bizimkiler dizisinden Türk halkının yakından tanıdığı Umur Bugay’ın kızı Zeynep Bugay, girdiği bu uzun yolun hikayesini şu sözlerle dile getirdi:"Babamın bana küçüklüğümden beri takılarak çok sık söylediği bir şey vardı: ‘Sakın yazı çizi işlerine girme, para kazanamazsın, başka bir mesleğin olsun.’ Ben siyaset bilimi mezunuyum, okulumu akıllara şayan bir derece ile bitirdim. Daha üniversiteden mezun olur olmaz ailem Amerika’da politika master’ına devam edeceğimi sanırken, ben aileme sinema, televizyon okumak istediğimi, kurgu öğrenmeye, ileride yazmaya çok heves ettiğimi söyledim. Babamın kurgu masasına oturana kadar çok sayıda çay taşıyıp, defalarca odadan kibarca gönderildim. İnatçı birisiyim, sonunda benden yaka silkip not tutturmaya başladılar. Baktılar kurguya matematiksel ve düşünsel katkım oldukça iyi, babam başta olmak üzere o sürece katkıda bulunan herkesten çok şey öğrendim.  Dilerim babam kadar kadar kalıcı ve saygın bir ismim olur."